Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik zal vechten tot waarheid boven water komt’

‘Ik zal vechten totdat de waarheid boven water komt’

14/08/2019 10:37 - Cheflin Paulus

‘Ik zal vechten totdat de waarheid boven water komt’

 

PARAMARIBO - De Militaire Politie (MP) onderzoekt de zaak waarbij een burger, Gilliano Meerzorg, zou zijn mishandeld door een aantal MP’s. Volgens een leidinggevende bij de mp-recherche, heeft het slachtoffer een andere draai gegeven aan hetgeen zich heeft voorgedaan. De militaire topper zegt dat het onderzoek in volle gang is en het onderzoek zal uitwijzen wat precies gebeurd is. Ook worden er camerabeelden ter beschikking gesteld. Meer wil de bron niet kwijt, totdat het onderzoek achter de rug is.

Meerzorg vertelde dat hij zwaar mishandeld is door een aantal MP's. Hoe groot de groep is weet hij niet. De mannen zouden hem zodanig hebben afgeranseld dat hij een gebroken voet, kneuzingen in de teelballen en scheuren aan het hoofd heeft overgehouden. Ook beweert de man dat hij bloed in zijn urine krijgt. Plassen gaat bijzonder moeizaam.

In gesprek met de krant stelt hij dat hij bereid is de zaak in te trekken mits hij een schadevergoeding krijgt. "Ik wil geen miljoenen. Misschien denken ze dat. Ze gaan zichzelf nu willen beschermen. Maar er is bewijs dat ik was opgenomen. Het visum is er. Ik zal vechten totdat de waarheid boven water komt. Ze hebben geen bloed gezien, dus ze denken dat ik geen ongeluk heb gehad. Maar wat inwendig speelt, is niet normaal. Ik heb vreselijk pijn, ik was geen verdachte. Hoe kan het dat ik zo behandeld ben?", zegt Meerzorg verontrust.

Het slachtoffer zegt dat hij enkele dagen als beveiligingsman heeft gewerkt voor een bedrijf in Frans-Guyana. Via de militair C.M. is hij daar in dienst gekomen op een goudveld te Gransanti. Hij zou mishandeld zijn, omdat hij C.M. om zijn loon vroeg. Het slachtoffer wilde niet meer werken, omdat hij de situatie niet gunstig vond. Ook speelde het gegeven dat hij zich niet kon verdedigen een grote rol.

Hij kreeg een defect wapen van het bedrijf. "Het is heel erg gevaarlijk daar. Ik ben ook een paar keer met de dood bedreigd. Ik heb die militair gevraagd om mijn geld en dat is de reden dat ik werd mishandeld. Hij mag zelf geen bedrijf hebben als militair. Dat weet hij ook. Hij moest uitbetalen", aldus de benadeelde.

Een collega van de militair in kwestie heeft Meerzog recentelijk benaderd om de zaak in te trekken. Dit is volgens hem duidelijk bewijs dat de daders de zaak in de doofpot willen stoppen. Meerzorg heeft na het geval contact opgenomen met de politieke partij ABOP, omdat hij zich hulpeloos voelde. Volgens Stefanus Ligorie, van de partij, bekostigt hij uit eigen zak de medicatie voor de man.

Hij zou ruim SRD 700 hebben uitgegeven aan medicijnen. Hiervoor betaalde het slachtoffer al meer dan SRD 450 uit eigen zak in het ziekenhuis. Het slachtoffer heeft ook aangifte voor zware mishandeling gedaan bij de politie aan de Keizerstraat op 30 juni 2019, nadat hij ontslagen was uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij kreeg van een arts enkele recepten uitgeschreven voor de complicaties. Ligorie zegt dat er een advocaat in de hand genomen zal worden. Hij belooft er alles aan te doen om te helpen duidelijkheid in de zaak te brengen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina