Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tweedaagse wandelmars Nickerie succesvol

Tweedaagse wandelmars Nickerie succesvol

13/08/2019 00:02 - Beta Debidien

The Happy Angels, winnaar van de tweedaagse wandelmars in Nickerie.

The Happy Angels, winnaar van de tweedaagse wandelmars in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Hoewel Wageningen en Apoera niet meeliepen en ook het aantal groepen uit Paramaribo minder was, blikt de organisatie achter de derde Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (Twin) van de Finabank “heel tevreden” terug. Twin-voorzitter Dennis Nelom erkent evenwel dat het niet van een leien dakje is gelopen. “Kort vóór de einddatum waren er heel weinig inschrijvingen, maar daarna is het vlot gegaan.”

Op 9 en 10 augustus trokken de wandelaars door de straten van Nickerie onder het motto 'Nickerie beweeg'. De slogan was 'Bewegen vermindert hart- en vaatziekten'. Volgens Nelom speelde de viering van Ingi Dey een rol. "We weten dat deze dag heel groots wordt gevierd en heel wat mensen naar Wageningen zouden trekken om de activiteiten bij te wonen en daardoor het deelnemersaantal negatief zou worden beïnvloed."

Hij geeft aan dat zijn organisatie er niet onderuit kwam de tweedaagse op 9 en 10 augustus te houden. "Als we het een week erna zouden doen, was de kans groot dat het onderwijspersoneel niet kon participeren, waardoor heel wat schoolkinderen niet zouden meedoen. Een week eerder betekende dat de meeste scholen nog in hun repetitieweek zaten. Vandaar dat wij verplicht waren onze activiteit te organiseren op 9 en 10 augustus."

Mede door de trek naar Wageningen waren er uit het rijstdorp geen scholen, groepen en individuele deelnemers. "Ook Apoera heeft het deze keer laten afweten vandaar dat wij op de eerste wandeldag slechts iets meer dan achthonderd deelnemers hadden. Vorig jaar waren er 1.334 wandelaars en dit jaar op de tweede wandeldag meer dan veertienhonderd mensen."

Er waren niet veel groepen uit Paramaribo, maar veel stedelingen hebben de activiteit bijgewoond, vertelt Nelom. "Dat was te merken aan de enorme drukte en de volgeboekte hotels en logeergelegenheden in en buiten Nieuw-Nickerie."

Het goed opgekomen publiek heeft flink genoten, vooral van het blokfluitconcert van de Openbare School Delhi. "Het is heel mooi om te zien dat kinderen fluitend kilometers kunnen afleggen", complimenteert Rudie Somai de leerlingen die met hun blokfluit door de straten trokken. Hij genoot met vrienden langs de weg van de wandelmars.

Happy Little Angels werd winnaar in het algemeen klassement. De Schneiders Howardschool (Mulo II) won het voj-/vos-klassement en in de categorie basisschool pakten de blokfluiters van de OS Delhi de eerste prijs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina