Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen karateka’s op Caribisch kampioenschap

Geen Surinaamse karateka’s op Caribisch kampioenschap

13/08/2019 23:37 - Guillano Bruce

Twee vechters bekampen elkaar tijdens de Caribische Karatekampioenschappen van 2017 in Suriname.

Twee vechters bekampen elkaar tijdens de Caribische Karatekampioenschappen van 2017 in Suriname. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Suriname is niet van de partij tijdens de vijfde editie van het Caribisch karatekampioenschap in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Het evenement ging officieus maandag van start en duurt tot en met zaterdag.

Het probleem is iets wat de Surinaamse Karate-do Associatie (SKA) bij het afvaardigen van delegaties naar het buitenland vaak dwarsligt: geldgebrek. Vanwege de hoge kosten lukt het de SKA niet meer om vechters naar het toernooi te sturen.

De reiskosten naar de Dominicaanse Republiek bedragen circa 1400 US dollar per persoon. "En dan heb je nog verblijf en andere zaken die komen bijkijken", licht SKA-ondervoorzitter Robin Chehin toe.

De SKA zou zes vechters sturen naar het toernooi. Bij de vorige edities was Suriname elke keer van de partij. Het Caribisch kampioenschap vond twee keer in Paramaribo plaats (de eerste editie in 2015 en de derde in 2017), één keer op Trinidad (2016) en vorig jaar op Curaçao.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen