Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigger than Before’-show CoD@nCo goed bezocht

CoD@nCo gaat ‘Bigger than Before’ in ‘Open Air Theatre’

13/08/2019 18:34 - Shanavon Arsomedjo

Een optreden van één van de vele groepen leerlingen van dansschool CoD@nCo.

Een optreden van één van de vele groepen leerlingen van dansschool CoD@nCo. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Er hing een heel leuke sfeer op het terrein van het ‘Open Air Theatre’. Onder de grandioze witte tent waren haast alle stoelen bezet door mensen die naar de ‘Bigger than Before’-dansvoorstelling van CoD@nCo zijn komen kijken. Hun verwachtingen hebben vruchten afgeworpen, want het geklap en gejuich na elke dans was niet gewoon luid, maar super enthousiast.

Niet alleen de inheemsen en Javanen hebben een belangrijk weekend achter de rug, ook de dansers van CoD@nCo kijken tevreden terug op drie geslaagde shows van 9 tot en met 11 augustus. Ondanks de vele activiteiten waren de voorstellingen goed bezocht. Behalve de dansers van de school, waren er gasten uit Panama, Jamaica, Cuba en Nederland die allemaal op hun manier een bijdrage hebben geleverd.

Samen met de Surinaamse dansers hebben zij gezorgd voor een spannende, moderne show met muziek van deze tijd en een combinatie van traditionele danspassen met de commerciële danspassen als de 'bruk back' en de 'fling'. Ook werd er gedanst op eigentijdse muziek als 'Baby Mama' van Poke en 'Hard Drive' van Shenseea en Konshens. Apart deze keer was dat er niet steeds vóór en na een optreden een aankondiging werd gedaan. Na elke dans werd er geapplaudisseerd en gejuicht.

De dansers gingen netjes van het podium, de lichten gingen uit en pas weer aan wanneer de volgende act positie had genomen. Interactie met het publiek was er ook. Zo werd er een korte 'danscursus' gegeven aan vier vrijwilligers uit het publiek. En wie de meeste moeite had gedaan, kreeg een presentje. Bepaalde optredens leken zo nu en dan rommelig. De groep op het podium was dan zo groot dat duidelijk te zien was of zij wel of niet synchroon dansten. Maar dat was niet de hele avond zo.

De voorstelling werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle dansers die afscheid namen van het publiek. Dat deden zij op het bekendste socanummer van deze tijd; 'Savanna Grass' van Kes. Al dansend liepen enkele mensen richting de uitgang, op weg naar hun auto.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina