Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Surinamers hebben recht op onbespoten groenten’

‘Surinamers hebben recht op onbespoten groenten’

12/08/2019 20:41

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) bracht zaterdag samen met voorzitter Umar Taus van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) een bezoek aan het agrarisch bedrijf Gopex International, dat groenten en fruit exporteert.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) bracht zaterdag samen met voorzitter Umar Taus van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) een bezoek aan het agrarisch bedrijf Gopex International, dat groenten en fruit exporteert. Foto: NII  

PARAMARIBO - “Surinamers hebben ook recht op verantwoord geteelde groenten en fruit”. Dit zegt minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) aan het NII. Hij vindt het ongehoord dat de samenleving wordt opgezadeld met bespoten groenten. “Veilig en gezond voedsel voor iedere burger”, is waarvoor de minister zich sterk maakt in zijn beleid.

De bewindsman bekijkt nu de mogelijkheid om de nieuwe EU-maatregelen ook te doen gelden voor de lokale markt. In dit kader roept hij landbouwers en handelaren op om verantwoord om te gaan met dit gegeven. LVV zal zoveel als mogelijk ondernemers stimuleren om vooral biologische geteelde producten op de markt te brengen. Ook zal de certificering ter hand worden genomen. Hierdoor zal de samenleving een keus hebben om zelf te kiezen voor veilig voedsel.

Minister Parmessar heeft in verband met de nieuwe EU-maatregelen de 100% inspectie op alle exporten van groente en fruit ingevoerd. De LVV-inspecteurs zijn haast iedere dag op het veld en zijn extra alert. Het ministerie tracht hiermee onregelmatigheden tot een minimum te beperken, om te voorkomen dat verzendingen van groenten en fruit naar het buitenland worden afgekeurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina