Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Eid-ul-Adha herinnert ons aan waarden en normen'

Minister Noersalim: 'Eid-ul-Adha herinnert ons aan deugden, waarden en normen'

12/08/2019 05:02 - Van onze redactie

Minister Mike Noersalim sprak namens de regering de Eid-ul-Adha-boodschap uit.

Minister Mike Noersalim sprak namens de regering de Eid-ul-Adha-boodschap uit. Foto: NII  

PARAMARIBO - De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, heeft zondag namens de regering de Eid-ul-Adha-boodschap uitgesproken. Hij deed dat te Nieuw-Nickerie dat 140 jaar bestond. De moslims vierden zondag Eid-ul-Adha, het offerfeest, maar de regering en Noersalim hebben maandag uitgeroepen tot nationale feestdag.

"Eid-ul-Adha herinnert ons aan de deugden, en de waarden en normen die voor onze omgang met de medemens van belang zijn", aldus de minister die te gast was op de de Al Anshorschool. Hij noemde onder meer vertrouwen, opofferingsgezindheid, moed, gastvrijheid, naastenliefde, vergevingsgezindheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, vredelievendheid, edelmoedigheid en geduld.

De islam benadrukt daarnaast loyaliteit aan de geloofsgemeenschap, kameraadschap, vrijgevigheid zonder onderscheid des persoons maar ook zonder verkwisting, zei Noersalim volgens het NII. "Het zou van zelfbedrog getuigen wanneer wij alleen maar over die deugden zouden praten."

"Evenals de geloofsleer van de islam dienen wij ons die deugden te verinnerlijken en dagelijks in gedrag om te zetten. Want, wat voor zin of nut heeft het om over naastenliefde en opofferingsgezindheid te praten wanneer er geen gedrag daaraan wordt verbonden?", aldus de minister.

Hij wees tot slot op de morele vorming die in het verhaal van Eid-ul-Adha ligt. "Die wordt misschien te weinig beseft, maar wij als Ummah kunnen dit land verder helpen ontwikkelen tot een natie waarbij de verschillende bevolkingsgroepen, ongeacht etniciteit, cultuur of godsdienst in welzijn en welbevinden met elkaar samenleven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina