Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalfavorieten starten sterk in bankentoernooi

Basketbalfavorieten starten sterk in interbankentoernooi

12/08/2019 17:23 - Van onze redactie

Dwight King (l) hielp de Hakrinbank aan de winst. Randall Reyme (r) werd topscorer maar kon een nederlaag van Self Reliance niet voorkomen.

Dwight King (l) hielp de Hakrinbank aan de winst. Randall Reyme (r) werd topscorer maar kon een nederlaag van Self Reliance niet voorkomen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Op de openingsdag van het onderdeel basketbal heeft geen van de favorieten zich laten verrassen tijdens het Interbankentoernooi 2019. De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Republic Bank en de Centrale Bank van Suriname kwamen zaterdag allen als winnaar uit de bus.

Deze vier instellingen hadden het geluk dat ze bij de loting werden gekoppeld aan de 'mindere' banken op de eerste speeldag. Vooral Republic Bank, Hakrinbank en de Centrale Bank lieten het niveauverschil tot uiting komen in de score. Republic Bank walste met 77-39 over Self Reliance, waarbij Mitchell Haas (27 punten), Romano Wip (23) en Ryan de Randamie (11) in dubbele cijfers scoorden. Randall Reyme leidde Self Reliance met negentien punten.

Meervoudig kampioen Centrale Bank overklaste Assuria met 67-38. Harold Blokland werd topscorer met 22 punten. Ayrton Tjong A Hung scoorde vijftien punten voor Assuria. Mede door elf punten van Ifrish Alberg zegevierde de Hakrinbank met 50-24 over Godo bij wie Gregory Jaliens twaalf punten scoorde.

De enige favoriet die het niet echt makkelijk had was De Surinaamsche Bank. Van de versterkte Volkscredietbank werd slechts met elf punten verschil gewonnen: 52-41. Jahmal Henar leidde de winnaar met achttien punten. Anfernee Dongo en Gregg Soesman namen met 21 om negentien punten haast de totale productie van de VCB voor hun rekening.

De verwachting is dat de wedstrijden van 17 augustus spannender zullen zijn. Om acht uur 's avonds neemt DSB het dan op tegen de Hakrinbank en een uur daarna is de strijd tussen de oud-meervoudig kampioenen CBvS en RB.

Daarvóór kruisen de verliezers van de openingsdag de degens. Eerst komt VCB uit tegen Godo en vervolgens Self Reliance in het verzekeringsonderonsje tegen Assuria. De finale van het onderdeel basketbal is op 24 augustus. De wedstrijden zijn in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Troefcalluitslagen: VCB - Self Reliance 48-39; Hakrinbank - Centrale Bank van Suriname 48-33; DSB - Assuria 49-32; RB - DSB 42-39; VCB - CBvS 45-42; Self Reliance - Hakrinbank 48-45; Godo - Assuria 50-28; Godo - RB 48-36.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen