Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Calister curator Tula herdenkingsconcert

Calister curator Tula herdenkingsconcert

11/08/2019 11:29

Izaline Calister op de hoes van haar achtste album Rayo di Lus (lichtstraal).

Izaline Calister op de hoes van haar achtste album Rayo di Lus (lichtstraal). Foto: Facebook Izaline Calister  

AMSTERDAM - De zangeres, componist en tekstdichter Izaline Calister treedt dit jaar op als curator voor het jaarlijkse Tula-herdenkingsconcert. Dit meldt organisator Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Het concert vindt plaats op 18 augustus in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam).

Het Tula-herdenkingsconcert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen die in augustus 1795 heeft plaatsgevonden. Calister neemt het publiek aan de hand van filmfragmenten, dans, verhalen en muziek mee naar het Curaçao van vroeger en nu.

Het wordt een concert waarin het leven van Tula, zijn erfenis, idealen en betekenis voor het heden zal worden gevierd, aldus NiNsee. Izaline Calister wordt bijgestaan door zangeres Niata Augusta (lead vocalist van Grupo Trinchera), danser/choreograaf Dalton Jansen en een all-star live band met onder meer haar broer Roël Calister in de gelederen.

De Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver Izaline Calister gaf op 30 april, International Jazz Day, een concert in de Royal Ballroom van hotel Torarica. Zij verzorgde ook een masterclass songwriting.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina