Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname eindigt als zesde op WK-korfbal

Suriname eindigt als zesde op WK-korfbal

10/08/2019 13:52 - Terence Oosterwolde

Ivan Karsters scoorde in de eerste periode, waardoor Suriname met 2-1 kwam voor te staan.

Ivan Karsters scoorde in de eerste periode, waardoor Suriname met 2-1 kwam voor te staan. Foto: Marco Spelten  

PARAMARIBO - Suriname is bij zijn debuut op het wereldkampioenschap korfbal als zesde geëindigd. In de strijd om de vijfde plaats werd zaterdagochtend in Durban, Zuid-Afrika met 8-16 verloren van Duitsland. Nederland werd voor de tiende keer kampioen door België met 31-18 te verslaan.

Suriname werd geprezen tijdens de live uitzending. "Het is een fenomenaal toernooi voor hen geweest. They will be back and are here to stay", zei de commentator. Zijn collega oordeelde dat het niet de beste wedstrijd voor de twee landen was, maar schreef dat toe aan vermoeidheid. "But respect to Suriname", zei hij nog.

Suriname kende een goede start tegen Duitsland en kwam na 68 seconden door een goal van Wayne Stienstra op 1-0. Binnen een halve minuut maakte Anna Schulte gelijk: 1-1. Met nog 3:09 te spelen scoorde Ivan Karsters voor Suriname, dat de eerste periode met 2-1 afsloot. Stienstra bracht de score nog op 3-2 in de tweede periode, maar daarna namen de Duitsers over.

Ze liepen uit tot 6-3, voordat Shera Desaunois met 7:18 de bal door de korf kreeg (4-6). Nadat het 4-7 werd kreeg Suriname voldoende kansen maar het zat de ploeg niet mee. Met 3:49 scoorde Jaleesa Claver uiteindelijk wel (5-7), maar na een penalty voor Duitsland kwam het verschil weer op drie punten. Susila de Klein bepaalde de ruststand met 59 seconden op 6-8, waardoor er met vertrouwen de tweede helft kon worden ingegaan.

Nadat er lange tijd geen verandering kwam in de score, scoorde Lea Sander van Duitsland op precies de helft van de derde periode de eerste bal (9-6). Haar land zou nog twee keer scoren en daardoor met 11-6 aan de leiding gaat. Bij Suriname lukte het gewoon niet de bal door de korf te krijgen.

In de laatste quarter maakte Duitsland de eerste drie goals, voordat Sharvien Sahai met 4:37 eindelijk voor Suriname een punt maakte (7-14). Maar de wedstrijd was toen gespeeld. Vooral ook omdat Suriname ondanks verwoede pogingen niet scoorde. In de resterende tijd zouden de Duitsers nog twee goals maken en nam Vikash Mahadew Missier met nog 2,7 seconden Surinames laatste doelpunt voor zijn rekening: 8-16.

Eindrangschikking: 1. Nederland; 2. België; 3. Taiwan; 4. China; 5. Duitsland; 6. Suriname; 7. Tsjechische Republiek; 8. Portugal; 9. Hong Kong; 10. Nieuw-Zeeland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina