Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Profs geven bodybuildingtips

Profs geven bodybuildingtips

10/08/2019 20:45 - Terence Oosterwolde

Anthony Nekrui (l) en Soepe Koese (r) zullen de komende twee zondagen tips geven aan deelnemers van de nationale kampioenschappen bodybuilding en bikinifitness.

Anthony Nekrui (l) en Soepe Koese (r) zullen de komende twee zondagen tips geven aan deelnemers van de nationale kampioenschappen bodybuilding en bikinifitness. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Soepe Koese, Melitia Galimo en Anthony Nekrui houden zondag en de week daarop een seminar bodybuilding en fitness posing. De bedoeling is om deelnemers klaar te stomen voor de nationale kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB) in september.

"Poses, postuur en routines inlopen komen aan de orde", vertelt Suelle Shepperd namens de organisatie. "Ze krijgen tips van de pro's hoe bijvoorbeeld spieren echt tot uiting te brengen." Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden. "Alle (prof)organisaties houden standaard posing clinics wanneer de wedstrijd nadert." In Suriname wordt het de eerste keer. "Ik heb het zelf gemist als deelnemer, want er was geen begeleiding", vertelt Shepperd.

Uit ervaring weet ze dat er veel vraag naar is en het ook nodig is. Tijdens het seminar in Muscle Camp (zondag vanaf vier uur 's middags) en Fitness Gym NRT (18 augustus vanaf vijf uur 's middags) wordt deelnemers bijgebracht wat wel en niet mag. Zo gelden volgens haar bepaalde poses binnen bepaalde divisies. Maar ook de jongste regels en regelgeving komen aan de orde. "De bedoeling is de kwaliteit van de SBWB-wedstrijden te verhogen. Deelnemers moeten weten wat hen te wachten staat."

Dat het seminar een maand vóór de nationale kampioenschappen is, is een bewuste keus. "We moeten nu starten. Je kan niet wachten tot één dag voor de wedstrijd. Deelnemers moeten weten hoe te lopen en rekening houden met bijvoorbeeld de spacing op het podium." Dat is waar Koese, Galimo en Nekrui inkomen, samen met de legendarische Hans Djarkasi. "Soepe en Militia zullen hun internationale ervaring meegeven."

Die twee hebben sinds respectievelijk 2018 en dit jaar de profstatus. Nekrui doorliep pas nog succesvol het theoretisch judges-examen van de bond. Hij staat dit jaar zelf niet op de planken. "Dus van conflict of interest is er geen sprake", verzekert Shepperd. Ze heeft nog geen idee hoeveel deelnemers op de seminars af zullen komen. Wel is het de bedoeling de clinics jaarlijks te organiseren. De workshops zijn toegankelijk voor zowel beginnelingen als gevorderden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina