Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Suriname met lege handen terug

Pan-Am Games: Suriname keert met lege handen terug

10/08/2019 00:15 - Frank Finisie

Renzo Tjon A Joe enkele jaren terug tijdens de Swim Cup Eindhoven. In Peru eindigde hij vrijdagavond als achtste in de finale.

Renzo Tjon A Joe enkele jaren terug tijdens de Swim Cup Eindhoven. In Peru eindigde hij vrijdagavond als achtste in de finale. Foto: Wikipedia.org  

LIMA - Renzo Tjon A Joe, die na het veiligstellen van een finaleplek had gezegd voor een medaille te gaan, heeft het niet gered op de 50 meter vrije slag. In de A-finale van de Pan-Am Games in Peru werd hij vrijdagavond achtste. De meegereisde journalisten probeerden hem na zijn race te spreken, maar hij weigerde hen te woord te staan.

Tjon A Joe plaatste zich vrijdagmiddag voor de finale door in 22,24 seconden tweede te worden in heat 3. "Dat is dichtbij mijn personal best van 22,18. Het is mijn beste tijd die ik in de ochtend heb gezwommen in mijn carrière. Het voelt goed voor de finale. Ik voel mij beter dan gisteren", zei hij toen nog na afloop. Maar in de finale zette hij uiteindelijk een langzamere tijd neer: 22,58 seconden.

De Braziliaan Bruno Fratus won de gouden plak in 21,61 seconden. De Amerikaan Nathan Adrian pakte het zilver in 21,87. Zijn landgenoot Michael Chadwick moest genoegen nemen met brons in 21,99. Chadwick was 's middags als snelste naar de finale overgegaan. Hij was de enige in de series die onder de 22 seconden (21,95) dook.

Met de finale van de 50 meter vrije slag is er een einde gekomen aan Surinames participatie in de Pan-Amerikaanse Spelen. Behalve Tjon A Joe waren baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa, zwemster Evita Leter, taekwondoka Tosh van Dijk en de badmintonspelers Sören Opti en Dylan Darmohoetomo afgevaardigd. Tjon En Fa presteerde het best: vijfde op de keirin en zesde op de 200 meter sprint.

Volgens het schema van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) vertrekken delegatieleider Desiré Eendragt, SOC-bestuurslid Antonius Stienstra, zwemcoach Yash Daryanani en de sportjournalisten Wilfred Gallant, Rasjied Soeltan en Frank Finisie maandag uit Peru en zijn ze dinsdag in Suriname. Leter vliegt ook maandag terug naar de VS. Tjon A Joe is volgens het schema de laatste die uit Peru vertrekt en wel op 14 augustus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina