Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hofpresident denkt aan dovemansoren te praten

Hofpresident denkt vaak aan dovemansoren te praten

10/08/2019 03:24 - Jason Pinas

Waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks riep de nieuwe advocaten op zich de moeite te getroosten om zich verder te ontwikkelen.

Waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks riep de nieuwe advocaten op zich de moeite te getroosten om zich verder te ontwikkelen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Uitgaande van wat hij in de praktijk meemaakt, betwijfelt waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks of wat hij tijdens de beëdiging van advocaten zegt, wel tot hen doordringt. Rasoelbaks zei dit donderdag bij de toelating van vijf nieuwe leden tot de advocatuur.

Hij en procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zijn blij met de nieuwe advocaten, maar hielden hen tegelijkertijd de schaduwzijde van het beroep voor. Het is volgens de sprekers daarom belangrijk dat ze te allen tijde op hun hoede zijn. Eerlijkheid, oprechtheid en duidelijkheid zijn ook als belangrijke wapens meegegeven.

"Ik praat al jaren bij beëdiging van advocaten, maar als ik de praktijk bezie soms, vraag ik me af of het het ene oor in en het andere uit is geweest. Wees niet onsportief", zei Rasoelbaks. De hofpresident riep de nieuwe advocaten op om zich de moeite te getroosten om zich verder te ontwikkelen in het vak. Doen zij dat, dan zullen zij zich spoedig onderscheiden van de rest vindt de hofpresident.

De procureur-generaal onderstreepte dat correcte informatie aan een cliënt ontzettend belangrijk is. "Dit zal maken dat rechtszoekenden u moeiteloos en blindelings vertrouwen." Daarnaast is het volgens hem goed dat advocaten kritisch naar zichzelf kijken. Hij vindt dat collega's elkaar moeten controleren en erop moeten toezien dat er geen kwakzalverij ontstaat in de advocatuur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina