Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Deel dak AZ-stadion ingestort

Deel dak AZ-stadion ingestort

10/08/2019 19:00

Een deel van het dak van het Afas Stadion is ingestort.

Een deel van het dak van het Afas Stadion is ingestort. Foto: Twitter  

ALKMAAR - Een deel van het dak van het stadion van de Nederlandse profvoetbalclub AZ in Alkmaar is ingestort. De harde wind heeft de instorting veroorzaakt, meldt de veiligheidsregio, een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, politie en medische hulpverleners.

Er zaten geen bezoekers op de tribune en er zijn geen gewonden. "We zijn blij dat hier geen menselijk leed heeft plaatsgevonden", zegt de algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn. "Dit heeft ons compleet verrast. Wat de schade is, gaan we onderzoeken."

Zondag zou een wielerevenement worden gehouden in het stadion. Dat is afgelast. De eerstvolgende thuiswedstrijd van AZ is donderdag. De club speelt dan in de derde voorronde van de Europa League tegen het Ukraïense Marioepol. Maandag al speelt Jong AZ thuis tegen Jong Telstar. Niet duidelijk is of deze wedstrijden in het Afas Stadion kunnen worden gespeeld.

Het stadion werd gebouwd door bouwbedrijf Midreth en geopend in 2006. Tien jaar daarna werden door het bedrijf Sunprojects ruim zeventienhonderd zonnepanelen geplaatst op het dak van het stadion. Daar was volgens de gemeente Alkmaar geen vergunning voor nodig.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid begint maandag met een verkennend onderzoek. Aan de hand daarvan beslissen ze of ze een volledig onderzoek instellen. AZ schrijft op Twitter dat het zondag in gesprek gaat met alle betrokken instanties. Het stadionterrein is voorlopig niet toegankelijk. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina