Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname vijf advocaten rijker

Suriname vijf advocaten rijker

09/08/2019 06:01 - Jason Pinas

De pas beëdigde advocaten, onder wie politicus en vakbondsman Guno Castelen (tweede vanuit rechts), nemen felicitaties in ontvangst.

De pas beëdigde advocaten, onder wie politicus en vakbondsman Guno Castelen (tweede vanuit rechts), nemen felicitaties in ontvangst. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Andy Van Thol, Kamini Sheopershad, Guno Castelen, Eric Dennen en Richard Tjon A Joe, zijn donderdag als nieuwe advocaten toegelaten tot de balie. De beëdiging vond plaats in de zittingszaal van het gerechtsgebouw bij het Onafhankelijkheidsplein.

Een kleine groep familie, vrienden en begeleiders, was aanwezig om dit belangrijke moment mee te maken. Kort na de beëdiging werden de nieuwe advocaten toegesproken door waarnemend hofpresident Iwan Rasoelbaks, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en de deken van de Orde van Advocaten, Samantha Gadjradj.

De vijf nieuwe raadslieden dankten allen de de personen die hen ondersteund hebben tijdens hun opleiding. Rasoelbaks wees de nieuwelingen op valkuilen waarop ze bij de uitoefening van hun werk moeten letten. Daarnaast drukte hij de nieuwe advocaten ook op het hart zich altijd te blijven scholen.

"Het gestructureerd en systematisch kennis blijven vergaren en de nodige competenties blijven ontwikkelen", zijn volgens de hofpresident uitermate belangrijk om een goede advocaat te zijn. Met de nieuwe groep is het totaal aantal advocaten gestegen naar tweehonderd. Dat is volgens Gadjradj een goede ontwikkeling omdat de gemeenschap daardoor genoeg keus heeft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen