Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Renzo Tjon A Joe: 'Ik ga voor een medaille!'

Renzo Tjon A Joe: 'Ik ga voor een medaille!'

09/08/2019 16:00 - Frank Finisie

Renzo Tjon A Joe heeft zijn zinnen gezet op een medaille vrijdagavond.

Renzo Tjon A Joe heeft zijn zinnen gezet op een medaille vrijdagavond. Foto: Robert Wilson  

LIMA - "Ik ga voor een medaille!" zegt Renzo Tjon A Joe vrijdagmiddag nadat hij zich heeft geplaatst voor de finale van de 50 meter vrije slag tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima, Peru. Hij tikte in heat 3 aan als tweede in 22,24 seconden. De finale is vrijdagavond achttien voor elf Surinaamse tijd.

Tjon A Joe voelde zich goed na de race in het Centro de Acuatico in Villa Deportiva Nacional. "Ik heb 22,24 seconden gezwommen. Dat is dichtbij mijn personal best van 22,18. Het is mijn beste tijd die ik in de ochtend heb gezwommen in mijn carrière. Het voelt goed voor de finale. Ik voel mij beter dan gisteren", aldus Tjon A Joe.

De zwemmer ziet eremetaal wel zitten. "Ik ga voor een medaille! Daarvoor ben ik hier", zegt hij overtuigend. "Ik moet uitvoeren wat is uitgezet." De eerste plaats in heat 3 werd opgeëist door de Brazilliaan Pedro Henrique Silva, die 22,17 seconden klokte.

Tjon A Joe moet op scherp staan wil hij een medaille pakken. Hij ging met de vijfde tijd over naar de finale. De Amerikaan Michael Chadwick zwom de snelste tijd in de series: 21,59 seconden. Chadwick, de enige die onder de 22 seconden dook, pakte donderdag brons op de 100 meter vrije slag. Op dat nummer haalde Tjon A Joe de A-finale niet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina