Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee jaar cel voor seks met vijftienjarige jongen

Twee jaar cel voor seks met vijftienjarige jongen

08/08/2019 05:56 - Van onze redactie

Twee jaar cel voor seks met vijftienjarige jongen

 

PARAMARIBO - De 43-jarige Gregory D. kreeg van rechter Alida Johanns, zoals door officier van justitie Astrid Niamat geëist, twee jaar celstraf met aftrek van voorarrest. Hij is veroordeeld voor ontucht met een vijftienjarige jongen. Die zou twee keer in de auto hebben plaatsgehad.

De man heeft excuses aangeboden aan de familie met wie hij een goede band had. Eerder had hij ook tegenover de jongen spijt betuigd. Gregory D. beloofde de rechter zich nooit meer schuldig te maken aan een misdrijf. Gregory D. werkte voor de vader van het slachtoffer. Hij ontkent tegen diens wil seks met hem te hebben gehad, maar de jongen vertelde de rechter dat hij door Gregory D. is misleid.

"Ik ben iemand die niet gemakkelijk weigert. Ik ken Gregory omdat hij vaak thuis bij ons komt. Wij hadden ongeveer vier maanden chatcontact via Facebook. Daarna hebben wij een afspraak gemaakt om te praten. Hij haalde me op en ik ging bij hem in de auto zitten en hij kuste me, vroeg me om een relatie, maar ik weigerde. Hij wilde seks. Pas de tweede keer toen we samen waren heeft hij het met me gedaan. Ik kon geen nee zeggen. Ik weet niet hoe het eigenlijk zo is gebeurd. Hij vroeg me zoveel dingen", verklaarde de tiener.

Gregory D. vertelde eerder aan kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor, die de zaak aanvankelijk behandelde, dat het slachtoffer niet zo onschuldig is als hij zich voordoet. "Hij moet toegeven dat hij ook homo is. Hij wilde ook." De rechter reageerde duidelijk verbaasd en vroeg de verdachte op zijn woorden te letten. De jongen vertelde dat hij doorgedraaid was toen zijn belager hem chanteerde.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina