Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waka Pasi mooie uitkomst voor crafters

Palmentuin Waka Pasi mooie uitkomst voor crafters

08/08/2019 13:02 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

President Desi Bouterse bij de opening van de Waka Pasi.

President Desi Bouterse bij de opening van de Waka Pasi. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Met veel culturele fanfare is de Palmentuin Waka Pasi for Craft & More woensdag geopend door president Desi Bouterse en de first lady. Het prestigieuze project heeft ruim 170.000 US dollar gekost en is gefinancierd uit een Small Grant Development Project van India. "Laat het duidelijk zijn, het is een grant, een donatie. Want ik lees al allerlei gekke dingen op Facebook. Is geen lening", benadrukte first lady Ingrid Bouterse-Waldring fel in haar speech.

Maureen Bentu en Saskia Marengo lopen gekleed in mooie culturele kleding op de brede promenade en geven aan zeer onder de indruk te zijn van de Waka Pasi. "Dit is echt een internationale uitstraling. Als ze die palmbomen konden vervangen voor gezonde bomen, dan was het plaatje af", meent Marengo. Voor Bentu is het betegelen of asfalteren van de Van Roseveltkade ook van groot belang. "Ik hoop ook dat men heeft gedacht aan veiligheid want altijd wan tu abani o wan tek' den kans toch, als ze toeristen gaan zien hier."

De first lady was duidelijk enorm in haar sas over het eindproduct. Zij vertelde het publiek dat vrouwen die craft doen, haar geregeld vragen naar een plek om hun spullen aan de man te brengen. "Ik dacht eerst: bij de markt, maar toen zag ik deze strook en we gingen aan het werk", zei de presidentsvrouw.

"Met dit project hebben we als doel vrouwen van inheemse en marronafkomst te helpen een gedegen eigen inkomen te kunnen opbouwen, waardoor zij onafhankelijk in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien." De first lady gelooft dat de Waka pasi een enorm spin-offeffect zal hebben voor de hele buurt. "We hebben een duurzaam zaad gezaaid voor de bevordering van de culturele ontwikkeling van producten ten behoeve van het toerisme."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina