Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natio verslaat amateurclub Leonidas in blessuretijd

Natio verslaat amateurclub Leonidas in blessuretijd

08/08/2019 19:28 - Marciano Millerson

Natio verslaat amateurclub Leonidas in blessuretijd

Jeremain Lens (zwart shirt) ging samen met de nationale voetbalselectie van Suriname op de foto. Foto: Facebookpagina SVB  

PARAMARIBO - De nationale voetbalselectie van Suriname heeft in het derde tevens laatste oefenduel tijdens het trainingskamp in Nederland amateurclub RKSV Leonidas met 3-2 verslagen. Dimitri Apai schoot in de 92ste minuut ver buiten bereik van de keeper het winnende doelpunt binnen.

Het nationale team was nagenoeg constant de bovenliggende partij, maar gaf tot tweemaal toe een voorsprong uit handen en maakte het zichzelf knap moeilijk. Suriname kwam na 24 minuten op voorsprong via Serginho Eduard uit een assist van aanvoerder Apai. Een blunder van doelman Cherwin Doorson stelde de thuisploeg in de gelegenheid om in de 41ste minuut gelijk te maken; 1-1.

Het inbrengen van Donnegy Fer na de rust resulteerde in meer gevaar in de voorhoede. Fer stond in de 65ste minuut aan de basis van de tweede Surinaamse goal, die werd gescoord door Brian Elshot. Zeven minuten later kwam Leonidas middels een prachtig genomen vrije trap op 2-2. "Het is een beetje frustrerend", zei bondscoach Dean Gorré na afloop tijdens een televisie-interview. "We waren slordig in de passing en aanname."

Toch was hij blij dat op de valreep een overwinning is behaald. "Ze gaan dan met een goed gevoel naar huis, maar we zijn beter dan wat wij hebben laten zien." Eerder werd met 0-2 verloren van Almere City en gelijkgespeeld tegen Telstar (1-1). Een vergelijking tussen zijn periode bij Ajax en de Natio-spelers vindt Gorré onterecht. "Het is appels met peren vergelijken. Ajax behoort tot de top van de wereld en de voetballers in Suriname zijn amateurs."

De meetmomenten hebben de bondscoach en zijn overige staf in ieder geval veel wijzer gemaakt. Volgens de bondstrainer valt er nog behoorlijk veel werk te doen. "Ik heb gezien wat ik wilde zien en bij terugkeer zullen wij verder werken." Gorré kijkt reikhalzend uit naar de aansluiting van de Robinhood-geselecteerden die vanwege Concacaf League-verplichtingen nog niet met Natio hebben kunnen meetrainen. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina