Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kensenhuis pleit voor censuur sociale media

Kensenhuis pleit voor censuur sociale media

08/08/2019 07:42 - Gilliamo Orban

NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis wil sociale media aan banden leggen.

NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis wil sociale media aan banden leggen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Patrick Kensenhuis, NDP-parlementariër van Para, heeft geen behoefte om met de Abop te onderhandelen om over te stappen. Dat bericht circuleert op sociale media. “Ik ga op Facebook niet op rommel reageren. Dat is gewoon roddel”, zegt hij tegen de Ware Tijd.

Hij brengt in herinnering dat toen in het verleden werd gezegd dat hij zich bij de NDP zou aansluiten, er sprake was van enige waarheid. "Achteraf heb ik werkelijk de overstap gemaakt. Ik was trouwens eerder al NDP'er", geeft hij aan.

Kensenhuis was in de regeerperiode 2010-2015 parlementariër van de NPS, maar stapte daarna over. De vermoedens werden sterker toen hij in oktober 2014 bij de uitreiking van gronddocumenten prominent aan een tafel zat die was bedekt met een paarse NDP-vlag.

Kensenhuis: "Als de mensen zouden zeggen dat ik naar de NPS ga, kan dat misschien waarheid hebben, omdat mijn voorouders van die partij waren." Hij vraagt zich af wat Abop hem te bieden heeft. "Ik ben niet dom om me bij een partij aan te sluiten die niet eens een zetel kan halen in het district." Hij benadrukt dat de NDP mede dankzij hem alle drie zetels van Para heeft binnengehaald.

Het aan banden leggen van sociale media, kan volgens hem voorkomen dat er leugens worden verkondigd op Facebook. "Misschien moet dat gedaan worden zoals het gebeurt in China. Daar zijn er wettelijke regels die kunnen voorkomen dat mensen onwaarheden plaatsen op sociale media."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina