Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ghetto Leider wil geen herhaling van calamiteiten

Ghetto Leider wil geen herhaling van calamiteiten

08/08/2019 09:04 - Gilliamo Orban

Regillio Talea ziet vraagstukken die een link hebben met het doodschieten van de porknokker en dus opgelost moeten worden.

Regillio Talea ziet vraagstukken die een link hebben met het doodschieten van de porknokker en dus opgelost moeten worden. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Stichting Ghetto Leider stelt een waslijst van zaken voor aan de overheid die gerealiseerd moeten worden om onder meer calamiteiten in het binnenland te voorkomen. Dit naar aanleiding van het schietincident op 28 juli in het mijngebied van Rosebel Gold Mines, waarbij de 25-jarige porknokker Furgill Aloeboetoe om het leven is gekomen.

"Vandaag gaat het om het gouddelversprobleem, maar het binnenland kampt niet alleen hiermee. Er zijn andere vraagstukken die een link hebben met het ongeval en ook opgelost moeten worden", aldus voorzitter Regillio Talea woensdag tijdens een persconferentie.

Er moeten volgens hem te Brownsweg een mulo en middelbare school gebouwd en in Brokopondo beroepsgerichte opleidingen verzorgd worden en er moet een school komen om de mensen te leren hoe ze aan land- en mijnbouw doen.

Drugsgebruik onder vooral de jongeren en jeugdprostitutie dienen de kop ingedrukt te worden. "Er moet ook een afdeling van jeugdpolitie komen in het binnenland om informatie te verstrekken aan scholieren en drop-outs. Ze moeten weten wat de nadelen zijn van drugsgebruik en prostitutie", stelt Talea.

Ook de verdere ontwikkeling van de vrouwen is van belang. Er dient een gebouw te komen waar zij activiteiten kunnen ontplooien. "Als de genoemde zaken in het gebied waren, zouden sommige problemen zich niet voordoen", meent Talea.

Hij wijst erop dat de overheid tekort schiet om informatie te verstrekken aan de mensen om hen wegwijs te maken. "Ik kan niet jaren in een dorp wonen en als iemand activiteiten in mijn omgeving komt uitvoeren, ben ik illegaal geworden. Wat moet ik doen om legaal te handelen?" stelt Talea.

Hij hoopt dat de overheid, Rosebel Gold Mines en de goudzoekers om de tafel gaan zitten om tot een structurele oplossing te komen. "Het probleem heeft zich al voorgedaan en het gaat nu om het op te lossen, want het verwijderen van mensen heeft voor calamiteiten gezorgd."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina