Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Artsen Curaçao luiden noodklok

Artsen Curaçao luiden noodklok

08/08/2019 03:05

Medewerkers van het Sint-Elisabeth Hospitaal

Medewerkers van het Sint-Elisabeth Hospitaal Foto: Curacaonieuws.nu  

WILLEMSTAD - Artsen van het grootste ziekenhuis op Curaçao luiden de noodklok. Het Sint-Elisabeth Hospitaal heeft geen medicijnen en medisch materiaal meer en kan die ook niet betalen. Operaties zijn uitgesteld en patiënten met hiv of aids krijgen hun originele medicatie niet meer.

Het ziekenhuis in Willemstad heeft een schuld van 27 miljoen euro bij de overheid. Het kan leveranciers niet meer betalen, waardoor op veel afdelingen geen verbandmateriaal meer is. Specialisten klagen over een gebrek aan van alles, waardoor ze geen verantwoorde zorg meer kunnen leveren.

De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft het ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld. Zorgverzekeraar SVB is opgedragen direct in onderhandeling met leveranciers de rekeningen voor het ziekenhuis te betalen.

De algemeen directeur van het ziekenhuis, Anthon Casperson, zegt dat de acute zorg niet in gevaar is. "Juist om dat te voorkomen hebben we niet-urgente operaties stilgelegd." Artsen dreigen nieuwe patiënten met bijvoorbeeld kanker naar het buitenland te sturen voor behandeling. "We kunnen ze nu geen behandeling garanderen." Dat zou ook gelden voor patiënten met hiv en aids. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina