Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Advocaten oneens met strafeis in moordzaak

Advocaten oneens met vijftien jaar strafeis in moordzaak

08/08/2019 22:14 - Van onze redactie

Advocaten oneens met vijftien jaar strafeis in moordzaak

 

PARAMARIBO - Advocaten Krish Bhoendie en Harold Belfor hebben zich woensdag verzet tegen het strafvoorstel van openbaar aanklager Astrid Niamat. Zij eiste vijftien jaar onvoorwaardelijk tegen Sherano V. en Kefoun L. voor de moord op de 75-jarige Jacob Jansen op 25 november 2017.

De juristen hebben de rechter gevraagd om Kefoun L. vrij te spreken en zijn medeverdachte een mildere straf op te leggen. Rechter Alida Johanns doet op 23 oktober uitspraak.

Sherano V. heeft het slachtoffer in zijn woning te Kwatta van achteren aangevallen, terwijl hij achter zijn computer zat. Hij overleed door verstikking, nadat hij was vastgebonden. Jansen is liggend op zijn buik aangetroffen. Zijn benen en hals waren vastgebonden met een beddenlaken en zijn linkerarm met een elektrische kabel.

Niamat denkt dat de verdachten een plan hadden beraamd om te moorden. Belfor: "De vervolging weigert rekening te houden met de verklaring van Sherano V. dat zijn medeverdachte niets bijzonders met de zaak te maken had. De vervolging gaat daaraan gewoon voorbij."

Ook zegt de advocaat dat bij het stellen van de strafeis onvoldoende rekening is gehouden met het rapport van de psycholoog. De specialist stelt dat Sherano V. een geestelijke stoornis heeft en in verminderde mate toerekeningsvatbaar is. De advocaten vinden het niet hun schuld dat er geen psychiatrisch rapport over de verdachte is uitgebracht.

Bhoendie vraagt zich af waarom het erop lijkt dat de vervolging alleen erop uit is om mensen op te sluiten. "Het OM heeft bepaalde adviezen niet meegenomen en zaken over het hoofd gezien. Sherano V. heeft een fout gemaakt, maar hij verdient een tweede kans", aldus de advocaat.

Kefoun L. vertelde de rechter in zijn laatste woord dat hij onschuldig is. "Ik heb niets gedaan. Ik heb de man niet vermoord. Kunt u mij een gouden kans geven?" Sherano V. vroeg op zijn beurt om vergeving. "Ik heb het niet bewust gedaan. Kefoun heeft niets gedaan. Ik heb echt spijt van wat gebeurd is."

De rechter vertelde de mannen dat vanwege het reces van de rechtbank het vonnis iets langer op zich zal laten wachten. Ze wees het verzoek van de advocaten om Kefoun L. naar huis te sturen af en doet op 23 oktober uitspraak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina