Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voetbalgemeenschap geschokt door dood Orlando Grootfaam

Voetbalgemeenschap geschokt door dood Orlando Grootfaam

07/08/2019 15:55 - Marinio Balsemhof

Voetbalgemeenschap geschokt door dood Orlando Grootfaam

Robinhood-captain Orlando Grootfaam (r) kijkt toe terwijl SVB-voorzitter Louis Giskus WBC-captain Gino Brandon de hand schudt. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De plotselinge dood van Orlando Grootfaam is hard aangekomen bij de Surinaamse voetbalgemeenschap. Na het nieuws over zijn overlijden, reageerden velen woensdag geschokt op social media. 'Grootje' voetbalde in zijn carrière voor De Rest, Robinhood en SNL.

De linkspoot die door velen als de laatste echte voetballeider van Suriname werd gezien, overleed woensdag in het Diakonessenhuis. De oud-aanvoerder van Suriname zou op 20 oktober 45 jaar oud worden.

"Hij was een echte leider op het veld. Hij was eigenlijk de laatste leider die Suriname heeft gekend", beaamt Henry Kia. De oud-arbiter zegt tal van wedstrijden van Grootfaam te hebben gefloten.

Hij had altijd bewondering voor de manier waarop de middenvelder leiding gaf op het veld. "Hij kon ageren, maar daar kon je niet tegen ingaan omdat hij het meestal aan het rechte eind had", herinnert Kia zich.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina