Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickerie zoekt oplossing plastic flessen in leidingen

Nickerie zoekt oplossing voor plastic pesticideflessen in leidingen

07/08/2019 00:04 - Beta Debidien

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie in gesprek met de voorzitters van waterschappen en ressorten.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie in gesprek met de voorzitters van waterschappen en ressorten. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Nickerie zoekt een oplossing voor het groter wordende probleem van plastic flessen in loos- en irrigatieleidingen. Veel rijstboeren laten na gebruik de flessen waarin pesticiden verpakt zijn achteloos achter op de rijstvelden, waardoor ze terechtkomen in de leidingen. Districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Baboe heeft zich persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie en concludeert “dat het helemaal niet mooi is om te zien”.

Ze heeft dinsdag in het Burger Informatiecentrum gesproken met de voorzitters van waterschappen en ressorten en hen gevraagd te helpen erop toe te zien dat boeren hun gedrag veranderen. Vaak zeggen landbouwers hieraan niet schuldig te zijn "maar het vuil komt wel van ergens terecht in het stromende water". De dc zegt dat het de staat enorm veel geld kost om de troep op te ruimen en te verwerken.

Romeo Bansie, voorzitter van het waterschapgebied Groot Henarpolder, zegt dat er bij de rijstboeren zal worden aangedrongen hun lege flessen voor verwerking te deponeren in de tonnen die geplaatst zijn bij de handelaren waar ze het product kopen. Hij is er niet over te spreken dat ondanks voorlichting via de lokale media er toch afval gedumpt wordt in de leidingen.

Bansie kan zich ook niet voorstellen dat het bij betrokkenen niet doordringt dat ook een lege pesticidefles nadelig is voor het milieu en de volksgezondheid. "Ze bevatten restanten van gevaarlijke stoffen die terechtkomen in het water dat wordt gedronken door loslopend vee. Laten we gezamenlijk Nickerie vrij houden van lege plastic flessen, waardoor mensen die van buiten komen bij terugkeer naar huis een prettig gevoel overhouden aan hun bezoek."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina