Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Die-hard NDP’er Jane Ceeder stapt over naar VHP

Die-hard NDP’er Jane Ceeder stapt over naar VHP

07/08/2019 18:35 - Naomi Hoever

Die-hard NDP’er Jane Ceeder stapt over naar VHP

 

PARAMARIBO - Jane Ceeder, fervente aanhanger van de NDP, die zichzelf de ‘pitbull in the ghetto’ van die partij noemt, is overgestapt naar de VHP. "A ghetto na mi abien. A no namaak. A no koti schijn.” Haar liefde voor de NDP was zo groot dat zij haar woning van binnen en buiten paars heeft geverfd.

Enkele weken terug maakte zij haar toetreden tot de VHP bekend door demonstratief in haar zwarte Toyota Harrier het VHP-terrein op te rijden om attributen van de oranje partij op te halen. "Mi ben de a pitbull fu NDP; now mi o tron a pitbull fu VHP." Ceeder maakt zich boos dat er in de volksbuurten nog steeds grote gezinnen in één huis wonen, terwijl er woningen aan jongeren zonder kinderen worden toegewezen. "Bouterse heeft me teleurgesteld. Dyompo tek taki a noti, na fu tan hori en. Wanneer ik zeg dat ik ben overgestapt dan blijft het zo. Ik ben door niemand overgehaald."

Ze noemt zichzelf de stemmentrekker in het ressort Beekhuizen. "Thuis bij mij deed de NDP alles voor de verkiezingen. Persoonlijk mi lobi Bouta omdat a man ouderlijk huis de na Slangenhoutstraat. Maar a man no e tyari en waka bun." De teleurgestelde vrouw zegt dat zij geen andere keus had dan na dertig jaren het paarse kamp de rug toe te keren. Haar teleurstelling heeft te maken met de wijze waarop het land wordt bestuurd. "De NDP heeft niets in Beekhuizen gedaan. Bouta heeft niets voor dat gebied gedaan. Mi e suffer ini a libi fu abi mi egi sani."

Zij stelt heel veel voor de NDP uit eigen zak te hebben gedaan. "Ik wacht niet op 2020 om propaganda te maken voor de VHP. Ik ga alleen op pad om zielen te winnen. Ik zoek naar een beter Suriname voor de kinderen die opgroeien." Ze verzekert dat aan haar overstap geen financiële of materiële motieven ten grondslag liggen."Mi no de fu bai. Ik zoek niet naar geld. Suma no man bai mi. Ik ben duur."

Op de vraag hoe vastberaden zij is, omdat enkele maanden geleden Lucille Hardenberg ook overstapte van de NDP naar de VHP om na enkele weken terug te keren naar het paarse kamp zegt ze: "Ik ben geen 'freaky'. Mi no e drai go baka. Omeni wagi kon na mi. Mi yagi den gwe. Te mi abra mi abra. Mi e gwe nanga mi achterban. Ik pinaar niet, mi anu no abi wiri. Ik voel het voor de volksbuurten.

De VHP mag veel van mij verwachten." Ceeder vertelt hoe zij een zwerfjongen van de straat heeft gehaald. Toen zij aanklopte bij haar vorige partij om te ondersteunen, is dit geweigerd. "John van Coblijn heeft mij geholpen. Hij heeft alle schoolbenodigdheden gekocht en het inschrijfgeld betaald. NPS ondersteunt dat jongetje."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina