Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natio boekt gelijkspel in Nederland

Natio boekt gelijkspel in Nederland

06/08/2019 18:04 - Marciano Millerson

Het nationale voetbalteam in de Johan Cruyff Arena in Nederland.

Het nationale voetbalteam in de Johan Cruyff Arena in Nederland. Foto: Hans van Dijk  

PARAMARIBO - De nationale mannenvoetbalselectie van Suriname heeft dinsdag 1-1 gespeeld tegen SC Telstar. Bondscoach Dean Gorré was na afloop van de tweede oefenwedstrijd in Nederland tevreden met het resultaat en de inzet van zijn spelers.

De oefenmeester ziet verbetering, maar benadrukte in een televisie-interview dat het team zich in een opbouwfase bevindt. "Dan moet je iedereen een kans geven", zei hij in het Rabobank IJmond Stadion in IJmuiden na het inzetten van de overige internationals.

Natio had bij het ingaan van de rust dankzij eerstedivisietopscorer Renzo Akrosie een 1-0 voorsprong. Telstar kwam na de pauze agressief uit de startblokken en plaatste Suriname onder hevige druk. Dit resulteerde binnen elf minuten in een eigen doelpunt: 1-1. Centrale verdediger Ervin Tjon A Loi plaatste een voorzet van de tegenstander ongelukkigerwijs langs doelman Sersinio Profijt.

De sluitpost keepte evenals Obrendo Huiswoud in de eerste ontmoeting tegen Almere City (0-2) een uitstekende partij. Patricia Keeldar, eerste vrouw van Surinaamse komaf in de Nederlandse voetbalselectie, sprak haar waardering uit voor de spelers van Suriname. "Ondanks de druk bleven ze vechten", zei ze tijdens de tv-reportage.

Commentatoren Frans Pinas en Roy Ristie wezen gedurende de wedstrijd steeds op het ontbreken van rust in het spel bij Suriname. Er werd gehaast gevoetbald en te lang met het leder gelopen, waardoor de tegenstander makkelijk in balbezit kwam. De inbreng van onder anderen Gleofilo Vlijter en Dimitri Apai door Gorré zorgde voor enige rust.

De bondscoach stuurde in de 83ste minuut U20-internationals Zerguinho Deira en Rivaldo Doorson het veld op. Doorson forceerde één minuut na zijn invalbeurt meteen een vrije trap. Albert Nibte trapte Suriname bijna naar de overwinning, maar zijn inzet belandde op de paal. Natio sluit het trainingskamp donderdag af met een laatste oefenpot tegen amateurclub RKSV Leonidas.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina