Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Tjon En Fa vijfde in finale Keirin

Pan-Am: Tjon En Fa vijfde in finale Keirin

04/08/2019 22:27 - Frank Finisie

De Keirinfinale zondagavond in Lima.

De Keirinfinale zondagavond in Lima. Foto: Frank Finisie  

LIMA - Jaïr Tjon En Fa neemt geen medaille mee uit Peru; hij eindigde zondagavond op de vijfde plaats in de Keirinfinale van de Pan-Am Games in Lima. De profwielrenner voelde zich iets beter dan eerder op de dag. "Maar ja, het is niet gelukt. Ik zat vast in het midden van die groep.”

In de redelijk gevulde Velodrome in het sportdorp Villa Deportiva Nacional  won de Colombiaan Kevin Santiago Quintero Chavarro de finale in 10:521; de Venezolaan Hersony Gadiel Canelon Vera werd tweede en de Argentijn Leandro Hernan Bottasso finishte als derde. 

De Trinidadiaan Kwesi Browne werd om nog onbekende redenen gediskwalificeerd. Op vragen van de krant of Tjon En Fa door  hem werd gehinderd, zegt hij: "Ja, ik zat achter hem in het midden vast, dus ik kon niet onder hem en niet over hem. Maar ja, daar kan je niets aan doen."

Terugblikkend herhaalt Tjon En Fa dat de Keirin niet zijn beste onderdeel is. De topsporter reist dinsdag terug naar Europa, blijft vier dagen in Nederland en hervat dan de trainingen in Zwitserland. Van 4 tot 9 september neemt hij deel aan de Pan-Amerikaanse kampioenschappen in Bolivia. De punten die hij daar scoort, tellen mee voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, Japan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina