Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Jaïr Tjon En Fa in finale Keirin

Pan-Am: Jaïr Tjon En Fa in finale Keirin; mist explosiviteit

04/08/2019 20:30 - Frank Finisie

Jaïr Tjon En Fa rijdt zondagavond de Keirinfinale in Lima, Peru.

Jaïr Tjon En Fa rijdt zondagavond de Keirinfinale in Lima, Peru. Foto: Deborah Fränkel-Leckie  

LIMA - Jaïr Tjon En Fa heeft zich geplaatst voor de Keirinfinale, maar voelt zich nog niet de oude. "Ik voel mij minder explosief. Ik voel mij nog steeds niet echt, zoals ik mij normaal moet voelen. Waarom weet ik niet. Het kan ook te maken hebben met vermoeidheid", zegt Tjon En Fa. Hij rijdt zondagavond om 20:58 uur Surinaamse tijd.

De Surinaamse baanwielrenner woont in Zwitserland, waar hij onder professionele begeleiding de wielersport beoefent. Tjon En Fa heeft twee drukke weken achter de rug. Eerst reisde hij naar Italie voor wedstrijden, daarna terug naar Zwitserland en vervolgens Lima, Peru.

"Het voelt wel een beetje zwaar aan", erkent Tjon En Fa. De topsporter zegt dat hij graag wil winnen op de Pan-Am Games, maar dat winst hem geen punten oplevert voor de Olympische Spelen. "Ik wil altijd winnen, welke wedstrijd dan ook. Ik moet hier goed presteren, maar de focus is op de Pan-Am Wielerkampioenschappen, waar ik punten moet halen voor de Olympische Spelen" aldus Tjon En Fa.

De Pan-Am Wielerkampioenschappen vinden de komende maand plaats. "Ik ga zwaar mijn best doen om een medaille te pakken", zegt hij. Verder geeft Tjon En Fa het verschil aan tussen de sprint en Keirin. Bij de sprint gaat het om korte en explosieve sprint. Bij Keirin gaat het om meer factoren, de groep is groter, met alle gevolgen van dien", aldus Tjon En Fa.

In de Keirinfinale neemt Tjon En Fa het zo dadelijk op tegen de Colombiaan Kevin Santiago Quintero, de Trinidadiaan Kwesi Browne, de Venezolaan Gadiel Canelon, de Mexicaan Edgar Osuna Verdugo en de Guatemalteek Brandon Pineda Estrada. Van de Colombiaan Quintero heeft Tjon En Fa al eens gewonnen, maar niet op de Pan-Am Games.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina