Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yelyco met één been in mannenvolleybalfinale

Yelyco met één been in mannenvolleybalfinale

03/08/2019 05:17 - John Zaalman

Yelyco-aanvaller Keven Sporkslede (7) stopt Livo-spelverdeler Diëgo Heijns (3) bij het net.

Yelyco-aanvaller Keven Sporkslede (7) stopt Livo-spelverdeler Diëgo Heijns (3) bij het net. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De volleyballers van Yelyco hebben met gemak een 1-0 voorsprong genomen in de play-off in de mannenhoofdklasse. In de eerste halvefinalewedstrijd uit de best-of-three-serie werd Livo vrijdagavond met 25-11, 25-22, 25-12 opzijgezet. De achtvoudige kampioen stak met kop en schouders uit boven de tegenstander.

Livo bood slechts in de tweede set wat tegenstand. Zo hielp David Pinas de latere verliezer in die periode in de wedstrijd. Echter, het aanvalsgeweld van onder anderen Keven Sporkslede, Furgil Ong A Fat, Marcel Krak en Dancell Leter bij Yelyco was niet te stuiten. Krak completeerde de wedstrijd met een ace.

Verdy Getrouw meent dat het verschil tussen de twee ploegen duidelijk te merken was. "Het is wat het is", zei de trotse Yelyco-coach die verschillende opstellingen heeft uitgeprobeerd. "Mijn jongens moeten wel niet gek gaan denken, maar juist serieus blijven." Game 2 is maandag.

"We moeten eerlijk gezegd niet veel verwachten", bekende Livo-coach Lionel Nabibaks. "We hebben met Pinas en Navaro Nabibaks eigenlijk maar twee ervaren spelers. De rest is onervaren. We gaan wel proberen te corrigeren." De winnaar speelt de finale tegen Yellow Birds.

Andere scores: U23-vrouwen: Yelyco - Avanti 2-0 (25-22, 25-17); vrouwen eerste klasse: Yelyco 2 - Avanti 2-1 (31-29, 18-25, 16-14).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina