Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieman valselijk geïdentificeerd als schutter

Politieman valselijk geïdentificeerd als schutter

03/08/2019 15:33 - Van onze redactie

Politieman valselijk geïdentificeerd als schutter

 

PARAMARIBO - Het Korps Politie Suriname (KPS) ontkent dat de politieman van wie een foto circuleert op sociale media, de illegale goudzoeker Furgill Aloeboetoe heeft doodgeschoten. Het bericht wordt door het KPS afgedaan als "vals".

Volgens de voorlichtingsdienst werkt de agent wiens foto op sociale media is geplaatst, op een afdeling in Paramaribo. "Hij was niet op de locatie in Brokopondo waar het schietincident heeft plaatsgevonden", wordt zaterdag benadrukt. Tijdens onlusten zondag op de concessie van Rosebel Gold Mines (RGM) in district Brokopondo werd Aloeboetoe doodgeschoten. Volgens de eerste berichten was de schutter een beveiliger van de multinational. Later werd gezegd dat de porknokker was geschoten door een agent.

Twee dagen na het schietincident liet het KPS op 30 juli formeel weten dat een taskforce bezig was met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit het mijngebied. De taskforce bestond uit leden van het KPS, het Nationaal Leger, de Commissie Ordening Goudsector en RGM-bewakers. "Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruikmaakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgill Aloeboetoe en Leandro P. door kogels gewond geraakt. De verwonding van Furgill was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven", aldus de verklaring van de voorlichtingsdienst van het KPS.

Leandro P. werd volgens de politie eerst op een plaatselijke polikliniek behandeld, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De illegale goudzoeker mocht daarna naar huis. "Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder meer een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de Ordening Goudsector in brand gestoken", vervolgde het KPS. De recherche van regio Midden is belast met het onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina