Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Rosebel binnen twee weken weer operationeel’

‘Rosebel binnen twee weken weer operationeel’

02/08/2019 01:51

De regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin in overleg met Rosebel Gold Mines.

De regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin in overleg met Rosebel Gold Mines. Foto: NII  

PARAMARIBO - De regering streeft ernaar om Rosebel Gold Mines binnen twee weken weer operationeel te hebben. Dit is het uitgangspunt van het overleg van de vicepresident Ashwin Adhin in opdracht van president Desi Bouterse met het goudmijnbedrijf, meldt het NII.

In het overleg dat donderdag plaatsvond, waar ook ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto, Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Ronnie Benschop van Defensie aanwezig waren, werd van regeringswege ook gesteld dat zij de veiligheid van medewerkers, bewoners en have en goed zal garanderen. NH-minister Sergio Akiemboto geeft aan dat de overheid een overeenkomst heeft met de multinational en er daarom alles aan gedaan wordt om de veiligheid te garanderen en het vertrouwen te herstellen, zodat normalisatie van de productie op gang kan komen.

De ministers van Justitie en Politie en Defensie hebben hiertoe onder andere besloten om aanvullende manschappen ter beschikking te stellen. Getrouw stelt de dorpsbewoners gerust door ook permanente aanwezigheid van politie te garanderen voor Nieuw Koffiekamp om ook aldaar het veiligheidsgevoel terug te brengen. Verder is Akiemboto in gesprek getreden met goudzoekers uit het gebied, waaronder het bestuur van Makamboa, over het incident en de weg vooruit. De vicepresident ziet goede uitgangspunten voor de opstart van bedrijvigheid terwijl de resultaten van het onderzoek worden afgewacht.

De mijnactiviteiten te Rosebel Gold Mines zijn sinds zondag stopgezet, nadat de illegale goudzoeker Furgill Aloeboetoe in de Rosebelmijn vermoedelijk door een politieagent is doodgeschoten. Een groot deel van het personeel is naar huis gestuurd in afwachting van de normalisatie van de situatie. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina