Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Zesde plek voor Tjon En Fa

Pan-Am: Zesde plek voor Tjon En Fa

02/08/2019 22:40 - Terence Oosterwolde

Pan-Am: Zesde plek voor Tjon En Fa

 

PARAMARIBO - De Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa bezet de zesde plaats in de eindrangschikking van de 200 meter sprint tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen. In de strijd om de plekken vijf tot en met acht moest hij de Braziliaan Kacio Fonseca Da Silva voor zich dulden.

Vrijdagochtend had Tjon En Fa de vijfde tijd (10,166 seconden) gereden tijdens de kwalificatie, waarna hij in de achtste finales Brandon Pineda Estrada van Guatemala klopte. In de kwartfinales van de avonduren wachtte in de Velodromo in Villa Deportiva Nacional vervolgens een best-of-three tegen de Colombiaan Kevin Quintero, die hem in twee races versloeg.

Een dik uur daarna vocht Tjon En Fa om de plekken vijf tot en met acht met Leandro Bottasso van Argentinië, Santiago Morales van Colombia en Fonseca Da Silva. De Braziliaan werd vijfde, Tjon En Fa zesde, Ramirez Morales zevende en Bottasso achtste. De vier winnaars van de kwartfinales rijden zaterdagmiddag de halve finales en 's avonds de finale.

Tjon En Fa doet zondag mee aan de keirin, waarvoor tien renners staan opgegeven. De andere deelnemers zijn Bottasso, Fonseca Da Silva, Quintero, Pineda Estrada, Joël Archambault (Can), Edgar Verdugo Osuna (Mex), Robinson Ruiz Callé (Peru), Kwesi Browne (T&T) en Hersony Canelon (Ven). De toptwee van de twee heats plaatst zich automatisch voor de finale. Om de resterende twee plekken zal er in een repechage moeten worden gestreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina