Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jerry A-Kum weg bij SBB

Jerry A-Kum weg bij SBB

02/08/2019 10:29 - Gilliamo Orban

Directeur Jerry-A-Kum heeft zijn contract met de SBB niet verlengd.

Directeur Jerry-A-Kum heeft zijn contract met de SBB niet verlengd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Jerry A-Kum is per 31 juli op eigen verzoek gestopt als algemeen directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij spreekt van “een persoonlijke keuze” en vertrekt deze maand naar het buitenland voor studie. “Ik ga mijn PhD doen.” A-Kum heeft reeds een master in toerisme en hospitality. Hij was eerder directeur van Stichting Toerisme Suriname.

In een bekendmaking van de SBB staat dat A-Kum heeft besloten zijn eenjarig contract dat op 1 juni is afgelopen niet te verlengen. In overleg met het stichtingsbestuur van de SBB is hij nog twee maanden aangebleven. René Somopawiro neemt nu de functie van algemeen directeur waar. Hij was directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij de SBB. A-Kum was aangesteld door de toenmalige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien.

"Hij heeft een universitaire opleiding en heeft managementfuncties bekleed in zowel Suriname als het buitenland. Ook heeft hij een goede reputatie opgebouwd", zei ze vorig jaar tegen de redactie. Ze stelde ook dat er bij SBB zaken mis zijn gegaan en dat A-Kum ervoor moest zorgen dat die zich niet zouden herhalen. "De SBB heeft eerder totaal zeventien directeuren en onderdirecteuren gehad. We hebben sommige van hen ontheven, maar dat kunnen we niet met een ieder doen. Ook hebben zich wat financiële zaken voorgedaan die niet goed waren", zei Samsoedien.

Bondsvoorzitter Lloyd Read was niet bereikbaar voor commentaar. Tijdens het directeurschap van A-Kum heeft de vakorganisatie diverse keren actie gevoerd. Het personeel wil dat de lonen uitbetaald worden op basis van de dagkoers voor de US dollar. Dat gebeurt nu volgens een koers van SRD 3,35. De directie en de bond buigen zich hierover nadat het personeel onlangs heeft gestaakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina