Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds als eerste in mannenvolleybalfinale

Yellow Birds eerste finalist mannenhoofdklasse volleybal

01/08/2019 03:36 - John Zaalman

Jabez Pross (m) van Yellow Birds probeert de bal bij het net te redden tegen Yelyco.

Jabez Pross (m) van Yellow Birds probeert de bal bij het net te redden tegen Yelyco. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Yellow Birds heeft zich in de mannenhoofdklasse volleybalcompetitie als eerste geplaatst voor de finale. In de cruciale vierde tevens laatste confrontatie in de algemene ronde werd titelverdediger Yelyco woensdagavond met 25-23, 28-26, 26-24 geklopt.

De Gele Vogels zijn als eerste geëindigd en daardoor automatisch geplaatst voor de finale. Het wachten is op de tweede finalist. Yelyco en Livo, respectievelijk nummer twee en drie, staan vanaf vrijdag in een best-of-three tegenover elkaar om de andere plek in de eindstrijd te bemachtigen. 

Leonel Mahabali kijkt positief terug op het duel. "We hebben dankzij een goed teameffort gewonnen. De rust zat er goed in bij ons in, zowel de pass als verdediging." Voor de Yellow Birds-captain is belangrijk dat aan positiviteit wordt vastgehouden. 

Collega-aanvoerder Furgil Ong A Fat is van mening dat er voor Yelyco niets aan de hand is. "We zijn bezig met een voorbereidingstraject naar de play-off. In de halve finale treffen we Livo. Ik denk dat dat een goede generale wordt. Ons blok was vanavond instabiel en de aanval minder", aldus Ong A Fat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina