Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Organisatoren hoopvol na gesprek met districtsraad

Organisatoren evenementen hoopvol na gesprek districtsraad

01/08/2019 09:23 - Gilliamo Orban

Organisatoren van publieke evenementen in  Paramaribo Zuid-West hebben een goed gesprek gehad met de districtsraad.

Organisatoren van publieke evenementen in Paramaribo Zuid-West hebben een goed gesprek gehad met de districtsraad. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Organisatoren van publieke evenementen in Paramaribo Zuid-West noemen het gesprek met de districtsraad van Paramaribo over de drastisch verhoogde tarieven voor een vergunning veelbelovend. Zij vinden het tarief van SRD 5.000 voor het aanvragen van een vergunning voor eenmalig evenement te hoog. Voorheen was dat SRD 50. De groep wil snel duidelijkheid.

"De raad gaat de evenementen categoriseren en ons op de hoogte stellen, want een evenement in Flamboyant Park dat duizenden mensen kan accommoderen is niet hetzelfde als een dansfeest bij Ubeco", zegt Omouth Matte van de belangengroep die evenementen organiseert, tegen de Ware Tijd. "Wij gaan de raad wat tijd geven om zaken in orde te maken."

De districtsraad zal volgens hem de belangengroep voortaan betrekken bij zaken die organisatoren regarderen. "Er is aangegeven dat men ons eerder niet heeft gehoord, maar daarin komt nu verandering." Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost heeft organisatoren geadviseerd om zich te blijven bundelen. De groep kan dan als gesprekpartner optreden.

Er zullen mogelijkheden bekeken worden om de organisatoren tegemoet te komen. "Het plaatsen van billboards op strategische plekken om hun evenementen te promoten is een mogelijkheid", zegt Matte. De organisatoren mogen geen flyers over hun evenementen op staatsobjecten plakken.

De belangenorganisatie had eerder een gesprek met districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West, maar die kon niet veel voor haar betekenen en heeft de organisatoren aangeraden om met districtsraad te praten. De burgervader werd bij het onderhoud van de organisatoren met de districtsraad vertegenwoordigd door een bestuursfunctionaris.

De organisatoren hadden eerder erop gewezen dat één van de doelstellingen van evenementen is het promoten van onder meer jongeren met zangtalent. "We geven ze een podium om hun kunnen te tonen aan het publiek. We hebben hier veel talenten zien groeien tot grote artiesten, maar raken nu ontmoedigd door het beleid", zei Matte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina