Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palu zal geen partijleden 'tentoonstellen'

Hok: ‘Tentoonstelling’ nieuwe partijleden mensonwaardig

31/07/2019 21:07 - Merredith Bruce

Palu-voorzitter Jim Hok.

Palu-voorzitter Jim Hok. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Palu-voorzitter Jim Hok zegt dat zijn partij nooit zal meewerken aan het tentoonstellen van nieuwe partijleden op politieke podia, zoals dat de laatste tijd veel gebeurt. Hij vindt de wijze waarop dit gebeurt mensonwaardig en vergelijkt dit met de wijze waarop het eraan toeging tijdens de slavernij, toen slaven onderling werden verhandeld. “We hebben teveel respect voor de waardigheid van de mensen, dus u gaat dat bij ons niet zien gebeuren.”

De partijvoorzitter belichtte woensdag tijdens een persconferentie de deelname van de Palu aan de verkiezingen. Hij wilde niet ingaan op vragen over de grootte van de achterban en het beoogde aantal zetels. Dit zal volgens hem te zijner tijd wel duidelijk worden. "De indruk wordt gewekt naar de Surinaamse kiezer toe, dat hoe groter de partij is, des te beter die is en des te meer die partij kan doen voor het land." Als bewijs dat dit niet op waarheid berust, verwijst hij naar de huidige regering en haar beleid.

Het kan er bij Hok niet in dat er partijen zijn die durven om 28 zetels te vragen van het volk. "Als we zien wat er nu gebeurt onder het beleid van de partij die met 26 zetels de absolute macht in het land heeft, wat moet er in ons hoofd zitten om 28 zetels te geven aan een andere partij? Je zou het niet mogen vragen en wat dat betreft wat bescheidener moeten zijn."

De Palu heeft vijf richtingwijzers geformuleerd waarbij eigen kracht, vaderlandsliefde en gelijkheid centraal staan. De partij heeft voorlopig besloten om op DNA-niveau in Paramaribo, Saramacca, Wanica en Coronie mee te doen aan de verkiezingen. Een samenwerking met andere partijen is niet uitgesloten, maar dan wel een "oprechte samenwerking" benadrukte Hok. De persconferentie is gehouden in het partijcentrum aan de Kafiluddistraat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina