Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Pijnlijk verlies eerste set wreekt zich

Pan-Am: Pijnlijk verlies eerste set wreekt zich

30/07/2019 17:17 - Van onze redactie

Pan-Am: Pijnlijk verlies eerste set wreekt zich

Sören Opti werd dinsdag uitgeschakeld in het enkelspel. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het pijnlijk verliezen van de eerste set, heeft dinsdag ongetwijfeld zijn weerslag gehad op badmintonspeler Sören Opti. In de tweede set verloor hij ruim, waardoor hij is uitgeschakeld op de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima, Peru.

In het mannenenkelspel was Opti in de ronde van 16 gekoppeld aan de Cubaan Osleini Guerrero. De Surinamer kende een goede start. Hij leidde op gegeven moment met 11-7, stond daarna met 17-14 voor en had zelfs setpoint. Echter, hij verspeelde een 20-17 voorsprong en verloor de eerste set met 20-22.

In de tweede set was hij een schim van zichzelf en kwam tot slechts negen punten. Daardoor is Opti uitgeschakeld. Toch zei coach Gilmar Jones tegenover de sportjournalist Frank Finisie dat "we niet ontevreden mogen zijn, vooral als je kijkt naar de eerste set. Hij heeft de Cubaan flink onder druk kunnen zetten".

Jones jammerde wel over de twee netfouten toen Opti probeerde de eerste set af te maken. "Ik zei hem nog gewoon rustig door te blijven spelen, maar het is helaas niet gelukt." Volgens de coach maakte Opti in de tweede set "vooral in het begin" veel meer fouten. "Die hebben hem de wedstrijd gekost. De Cubaan bouwde een grote voorsprong op en speelde de wedstrijd rustig uit."

Maandag ging Dylan Darmohoetomo in zijn openingspartij onderuit. Ook hij startte toen goed, maar verloor uiteindelijk met 20-22, 11-21 van de Chileen Ivan Léon. Opti won dezelfde dag van Andy Baque uit Ecuador: 21-17, 13-21, 21-17. In het mannendubbel spelen de Surinamers dinsdagmiddag tegen Rodolfo Ramirez/Jonathan Solis van Guatemala.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina