Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pan-Am: Tosh van Dijk gediskwalificeerd

Pan-Am: Tosh van Dijk gediskwalificeerd

28/07/2019 17:17 - Terence Oosterwolde

Pan-Am: Tosh van Dijk gediskwalificeerd

Pan-Am 2019 is in een deceptie geëindigd voor Tosh van Dijk. Foto: STA  

PARAMARIBO - Tosh van Dijk is zondagmiddag gediskwalificeerd tijdens de Pan-Amerikaanse Spelen 2019. In Lima, Peru bleek hij te zwaar te zijn, waardoor zijn tegenstander Ignacio Alfonso Morales Puentes van Chili reglementair verder ging.

De Surinaamse sportjournalist Rasjied Soeltan die in Peru is, houdt de Ware Tijd desgevraagd voor dat Van Dijk "zeshonderd gram" boven zijn gewicht lag. Het gevecht zou er één zijn in de gewichtsklasse tot 68 kilogram.

Soeltan: "Zijn coach, Ronnie Jackson, heeft bevestigd dat hij te zwaar was. Dat heeft er allemaal mee te maken dat Tosh gisteravond een beetje ziek is geworden en extra vocht tot zich heeft toegenomen. Hij was zeshonderd gram te zwaar en kon het niet aftrainen, omdat hij gewoon te ziek was."

Van Dijk en Morales Puentes hebben een historie met elkaar. De Chileen schakelde de Surinamer vorig jaar uit tijdens de elfde Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur). In Cochabamba, Bolivia verloor Van Dijk op zijn 24ste jaardag ruim van Morales Puentes: 6-27. Tijdens de Mexico Open in 2014 had de Surinamer van hem gewonnen.

Daags vóór het gevecht van zondag zei Jackson nog tegen dWT-journalist Frank Finisie dat Van Dijk zijn "beste voorbereiding ooit" achter de rug had. De vechter had volgens hem twee en een halve maand in de Verenigde Staten getraind onder professionele begeleiding.

Na aankomst op 25 juli in Peru was er volgens de coach vijf keer getraind in twee dagen. "Tosh is ready, gemotiveerd en klaar ervoor", verzekerde Jackson. "Wij verwachten niets anders dan dat hij een betere prestatie neerzet."

De Surinaamse badmintonspelers Dylan Darmohoetomo en Sören Opti komen maandag in actie. De enkelwedstrijden (round of 64) starten om elf uur 's morgens Surinaamse tijd. Gilmar Jones is coach van Darmohoetomo en Opti.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina