Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV traint landbouwers die voor export produceren

LVV traint landbouwers die voor export produceren

27/07/2019 07:16

Enkele landbouwers die deelnemen aan de training 'Standaarden van Goede Agrarische Praktijken'.

Enkele landbouwers die deelnemen aan de training 'Standaarden van Goede Agrarische Praktijken'.  

PARAMARIBO - Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is donderdag op het ressortkantoor Welgedacht C begonnen met het trainen van landbouwers in de standaarden van Goede Agrarische Praktijken (GAP). Zaterdag wordt de drie dagen durende training afgesloten. Ze is erop gericht om landbouwers die gewassen leveren voor de export te leren verbouwen volgens deze standaarden.

Het NII meldt dat landbouwers die deze GAP-trainingen succesvol hebben gevolgd een producentencode en een certificaat krijgen. Groenten- en fruitexporteurs zullen in de toekomst hun exportwaar alleen bij deze boeren kunnen betrekken. Toepassing van GAP moet er onder andere voor zorgen dat producten 100 procent traceerbaar worden. Doordat afwijkingen en non-conformiteiten in producten kunnen worden opgespoord, wordt ook het treffen van voorzorgs- en of corrigerende maatregelen vergemakkelijkt.

Landbouwers blijken open te staan voor deze verandering, omdat zij zich ervan bewust zijn dat hun inkomstenbron kan komen weg te vallen indien zij niet voldoen aan door de EU gestelde exporteisen. LVV zal zich overigens niet alleen richten op deze boeren. Het wil de training ook verzorgen voor landbouwers die leveren aan de lokale markt in het kader van veilig voedsel voor de Surinamers zelf, waar ook LVV-minister Rabin Parmessar voor pleit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina