Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het gaat pijn doen om ver van mijn zoon te zijn’

‘Het gaat pijn doen om ver van mijn zoon te zijn’

27/07/2019 13:06 - Gilliamo Orban

Nasser Idoe (rechts) hoopt dat het staatshoofd zijn hand over het hart zal strijken, waardoor hij in het land mag blijven.

Nasser Idoe (rechts) hoopt dat het staatshoofd zijn hand over het hart zal strijken, waardoor hij in het land mag blijven. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Ex-terreurverdachte Nasser Idoe gaat volgende week in beroep bij president Desi Bouterse tegen de intrekking van zijn verblijfsvergunning, zegt zijn advocaat Murwin Dubois. De man heeft de intrekkingsbeschikking zonder succes aangevochten bij de kortgedingrechter. Het verzoek is de vorige week afgewezen.

"De rechter heeft erop gewezen dat Idoe nog de mogelijkheid heeft om in beroep te gaan bij de president", zegt Dubois. "Mocht het staatshoofd ons verzoek niet honoreren, kunnen we daarna weer een kort geding aanspannen tegen de staat", voegt de raadsmaan eraan toe. Zijn cliënt kan tot uiterlijk 12 augustus in beroep gaan bij de president.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft vorige maand de verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, die Idoe op 30 juni 2011 had gekregen, ingetrokken. Hij is op 14 juni dit jaar vrijgesproken door de kantonrechter en zou een rechtszaak aanspannen tegen de staat waarbij hij schadevergoeding zou eisen. "Ik vermoed dat dat de reden is van het intrekken van mijn verblijfsvergunning. Ik zie voorlopig af van deze rechtszaak", zegt Idoe.

De ex-terreurverdachte hoopt dat het staatshoofd de hand over zijn hart zal strijken, waardoor hij in het land mag blijven. "Ik wil niet weg, omdat mijn familie, onder wie mijn achtjarige zoon, hier woont. Het gaat me pijn doen om ver van hem te zijn. Hij heeft moeten ervaren dat ik opgesloten was en kan straks weer geconfronteerd raken met mijn vertrek."

Idoe is gescheiden van de moeder van zijn zoon en is hertrouwd met een vrouw die de Surinaamse nationaliteit heeft. Ook helpt hij zijn vader met de exploitatie van een slagerij. "Ik ben al dertien jaren in Suriname en heb hier een leven opgebouwd." Hij is verbaasd dat zijn verblijfsvergunning is ingetrokken terwijl hij is vrijgesproken.

Zijn broer Raoul Abdoellakhan, die ook voor terrorisme terechtstond, is op 21 juni het land uitgezet. Hij werd veroordeeld tot gevangenisstraf van twee jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk. Met deze straf kwam Abdoellakhan op 14 juni op vrije voeten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina