Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook U18-volleybalsters in Caribische finale

Ook U18-volleybalsters in Caribische finale

26/07/2019 13:44 - John Zaalman

Ook U18-volleybalsters in Caribische finale

De meisjes U18-volleybalselectie speelt zaterdag de finale tegen Barbados of de Amerikaanse Maagdeneilanden. Foto: Sean Morrison  

PARAMARIBO - In navolging van de nationale U19-jongensselectie zit ook de U18-meisjesploeg in de finale van het Caribisch volleybalkampioenschap op Jamaica. De finaleplek werd vrijdagmiddag met een 25-14, 25-13, 25-21 triomf veilig gesteld op rivaal Trinidad en Tobago.

"Proud!!!" reageert bondscoach Janice Valies tegenover de Ware Tijd. "De opdrachten die we vóór de wedstrijd hebben afgesproken zijn tot in de puntjes uitgevoerd. We hadden een sterke service, waren alert in de verdediging, speelden met energie en waren enthousiast."

Suriname, dat tot nu toe ongeslagen is, overklaste de opponent in de sporthal van de GC Foster College of Physical Education and Sport met vooral haar service. "Onze technische skills waren overall ook beter", meent jongenscoach Verdy Getrouw, die dWT op de hoogte hield van de scores.

Suriname veerde in de derde set goed terug van een 12-15 achterstand. "Shaniva Balkaran werd in de aanval gebracht, maar iedereen leverde een bijdrage", aldus Getrouw. "Suriname played great", geeft Trinidad en Tobago-coach Sean Morrison toe. "We didn't pass the ball well."

In de eindstrijd spelen de meisjes zaterdag tegen Barbados of de Amerikaanse Maagdeneilanden (USVI). Die twee landen speelden vrijdagmiddag de andere halve finale. "In de finale heb ik het liefst USVI, omdat we ze eerder hebben gepakt. Maar Barbados mag ook komen!" bluft Valies.

Suriname (A) sloot zijn poule woensdag perfect af en was net als Barbados, winnaar van groep B, daardoor al zeker van de halve finale. Trinidad en USVI plaatsten zich donderdag voor de laatste vier dankzij zeges op respectievelijk Guadeloupe (3-1) en gastland Jamaica (3-0).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina