Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK: Zwemmer Hoost gediskwalificeerd

WK: Zwemmer Hoost gediskwalificeerd

25/07/2019 22:57 - Terence Oosterwolde

WK: Zwemmer Hoost gediskwalificeerd

Irvin Hoost werd gediskwalificeerd op de 100 meter vlinderslag. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De wereldkampioenschappen zwemmen zijn in een deceptie geëindigd voor Irvin Hoost. De Surinamer werd donderdagavond in Zuid-Korea gediskwalificeerd op de 100 meter vlinderslag. Een ingewijde vertelt de Ware Tijd dat de straf volgde omdat hij bij het keerpunt met één hand aantikte in plaats van met beide.

Hoost begon in baan zes voortvarend aan de race en maakte de eerste vijftig meter in 26,66 seconden af. Alleen Artur Barseghyan van Armenië had op de helft van de afstand een snellere split: 26,41 seconden.

Ook op de tweede vijftig bleef Barseghyan voor en won hij heat 2 in 56,52 seconden. Hoost tikte aanvankelijk als tweede aan in 58,63 seconden, maar werd dus gediskwalificeerd. Daniel Christian van Eritrea (1:00,71) schoof daardoor van plek drie naar twee.

Met deze race zijn de achttiende wereldkampioenschappen in Gwangju tot een einde gekomen voor Hoost. Op 22 juli had hij op de 50 meter vlinderslag heat 3 gewonnen in 25,97 seconden en was hij overall 66ste geworden in het deelnemersveld van 94 man.

Later donderdagavond zwemt Renzo Tjon A Joe de 50 meter vrije slag. Hij zit in heat dertien van totaal veertien series met onder anderen de Amerikaan Caeleb Dressel die in Zuid-Korea al driemaal goud won en één zilver pakte en de Braziliaan Bruno Fratus die hij kent van Auburn Swimming and Diving.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina