Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalrefs leiden duels op Jamaica

Surinaamse volleybalscheidsrechters leiden wedstrijden op Jamaica

25/07/2019 20:11 - John Zaalman

Surinaamse volleybalscheidsrechters leiden wedstrijden op Jamaica

De Surinamers Antonie Manhoef en Chantal Karsters (derde en vierde vanuit links) samen met de rest van het arbiterskorps op Jamaica. Foto: Sean Morrison  

PARAMARIBO - "De arbitrage is overall goed', vertelt Antonie Manhoef desgevraagd aan de Ware Tijd. Samen met landgenoot Chantal Karsters zit hij in het korps van tien scheidsrechters dat wedstrijden leidt in het Caribisch U18/U19-volleybalkampioenschap op Jamaica.

Karsters is ingedeeld bij het meisjestoernooi en was al bij twee wedstrijden hoofdarbiter. Manhoef, die bij de jongens zit, floot donderdag zijn derde wedstrijd als tweede scheidsrechter. "Ik heb tot nu toe één keer als hoofdarbiter gediend."

Manhoef zegt dat de scheidsrechterscommissie van de Caribbean Zonal Volleyball Association (Cazova) het korps op het hart heeft gedrukt om zo nu en dan in het kader van de rallyontwikkeling mild te zijn als het gaat om de bovenhandse balcontrole. "De meesten van ons zijn ervaren dus het lukt aardig."

Qua techniek gelooft Karsters dat de eigen nationale selecties beter zijn dan de andere landen. Ze zegt dat de meisjes van Suriname minder lang zijn dan de speelsters uit Barbados en Trinidad en Tobago. Karsters denkt daarom dat de halve finale iets moeilijker kan worden voor de Surinaamse meisjes.

De meisjes van Trinidad spelen volgens haar "alsof hun leven ervan afhangt". "Ze geven niet op. Hun team is vrij stabiel; alleen de setters zijn een beetje wisselvallig." Karsters meent dat Barbados één speelster heeft die alles kan bepalen. "Ze heeft een hele goede, harde jump service en aanval en ze is vrij lang."

Beide teams zijn volgens Karsters "sowieso te pakken, maar ik denk niet dat het makkelijk wordt en maybe ook geen 3-0". Guadeloupe is los van Jamaica de zwakste. Bij de jongens is Barbados Surinames enig probleem. "Ze komen in de finale weer tegen elkaar uit en dan moet Suriname anders gaan spelen." De jongensselectie leed woensdag de enige nederlaag tegen de Bajans. "Onze jongens moeten harder worden en niet opgeven", aldus Karsters.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina