Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rotary waardeert excellente studenten

Rotary waardeert excellente studenten

25/07/2019 08:11 - Amanda Palis

Cheyenne Doerdjan (m), winnaar van de Rotary Student Excellence Award, geflankeerd door Ryan Hu (r) en Saviënne Misiedjan.

Cheyenne Doerdjan (m), winnaar van de Rotary Student Excellence Award, geflankeerd door Ryan Hu (r) en Saviënne Misiedjan. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Verrast en heel blij mocht Cheyenne Doerdjan van de scholengemeenschap Sanatan Dharm, dit jaar de Rotary Student Excellence Award in ontvangst nemen. Zij heeft als bestgeslaagde van haar school meegedaan met de competitie voor deze onderscheiding die elk jaar wordt georganiseerd door de Rotary Club Paramaribo Central. De uitreiking had dinsdagavond plaats in het Waaggebouw.

Het is de 33ste keer dat de award is uitgereikt. "Middels deze uitreiking aan de studenten willen wij niet alleen waardering tonen aan studenten die zich verder ontwikkelen, maar hen ook stimuleren in hun sociaal-maatschappelijke vaardigheden." Dit zei Rotarian Angela van der Kooye. Aan de wedstrijd mogen de bestgeslaagden van alle vwo-scholen meedoen, om via een voorronde uiteindelijk in de eindronde te komen.

Stephen Smit, voorzitter van de jurycommissie die met de selectie belast was, had de moeilijke taak om uit de 24 deelnemers de top drie te kiezen. "Het was zeker geen makkelijke taak. Behalve naar je cijfers kijken wij ook naar je bijdrage naar de gemeenschap toe. Hoe ga jij om met je medemens, wat doe je voor je eigen leefgemeenschap", zei Smit.

De ontwikkeling van deze competenties is voor de serviceclub zeker een belangrijk aspect dat hoort bij de ontwikkeling van vooraanstaande burgers. "De vruchten hiervan komen de hele gemeenschap ten goede en dragen bij aan een gezonde en stabiele samenleving en dat heb ik al 33 jaar mogen ervaren", vertelt de juryvoorzitter. Op de tweede plek eindigde de landelijk bestgeslaagde Ryan Hu van het Hoogendoorn Atheneum. Saviënne Misiedjan van de Algemene Middelbare School werd derde. 

Kartika Doerdjan, moeder van Cheyenne: "Het doet zeker goed om te zien dat haar harde werk vruchten heeft afgeworpen. Als ouders zijn we trots met deze mijlpaal." Niet alleen voor haar dochter was het een zwaar traject naar het afstuderen toe. "Er waren natuurlijk lange avonden. Je maakt je als ouder altijd zorgen over je kind. Terwijl wij soms met het gezin naar een familiefeestje gingen, koos zij ervoor om thuis te blijven om te studeren." 

Decaan Letitia Bundel van Scholengemeenschap Sanatan Dharm was ook bij de ceremonie. Zij spreekt van een heuglijk moment voor de school. "We zijn immens trots op onze studenten die ondanks alle tegenslagen mooie resultaten hebben behaald." Ze vindt het belangrijk dat de school de studenten ondersteunt. "We hebben motivatiesessies gehad voor de studenten wanneer wij merkten dat ze die nodig hadden. Ook de pandit wordt ingeschakeld als spirituele begeleiding nodig mocht blijken en dat maakt de leerlingen zeker sterker."

Hoewel Kasiano Kasi niet in de prijzen is gevallen, was het voor hem al een overwinning dat hij er als bestgeslaagde van de Avond Havo bij mocht zijn. "Het was een van mijn grootste wensen en mijn artsen waren niet zeker of ik het zou halen." Kasi heeft leukemie, een vorm van kanker, overwonnen. Zes jaar geleden, toen hij zeventien jaar was, kreeg hij de diagnose. "Na mijn behandeling in Colombia en nu genezen, heb ik me ingezet voor mijn educatie. Wat mijn volgende stappen zijn moete nog blijken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina