Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dansschool terug in de tijd met ‘Dance Evolution’

Dansschool terug in de tijd met ‘Dance Evolution’

25/07/2019 21:59 - Audry Wajwakana

Rivelino Ligeon doet enkele strekoefeningen met de damesgroep van zijn dansschool Be your own Hero.

Rivelino Ligeon doet enkele strekoefeningen met de damesgroep van zijn dansschool Be your own Hero. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - ‘We are young’ galmt het vanuit de balletzaal van Thalia. Danseressen gaan helemaal los op de muziek van de bekende eighties-hit ‘Love is a battlefield’ van de Amerikaanse zangeres Pat Benatar. De tieners oefenen voor hun nieuwste dansshow. In Theater On Stage presenteert de dansschool 'Be your own Hero' op 3 en 4 augustus haar nieuwste dansproductie getiteld ‘Dance Evolution’.

"We gaan terug in de tijd met de geweldige danshits uit de jaren tachtig, negentig tot heden. So fasten your seatbelts! Let us bring you back in time", zegt een enthousiaste Rivelino Ligeon, dansleraar en oprichter van de dansschool. Muziek uit de jaren tachtig lijkt voor de jongeren populairder dan ooit. De tijd van housebroeken, hanenkammen, technotronics en discohits, waarbij je muziek opnam op cassettebandjes en helemaal uit je dak ging op nummers van Madonna.

Hoewel de show de dansstijlen vanaf de jaren tachtig tot heden zal weergeven, zegt Ligeon dat driekwart van de show de jaren tachtig uitbeeldt. Leerlingen van de school zullen op liedjes dansen waarop hun ouders in hun jeugd losgingen. "Jong en oud zullen aan hun trekken komen", verzekert Ligeon. Sinds het bestaan van de school in 2015 wordt er elk jaar een eindpresentatie gehouden. Leerlingen volgen acht tot negen maanden danslessen en de school moet altijd een eindpresentatie plannen.

"Meestal plannen we een jaar van te voren het thema, zodat we rustig er naartoe kunnen werken", zegt Ligeon. Hij is ex-danser van de groepen The Myztikalz, The Big Thymers, Flipmode Squad en Most Wanted en begon de school met een aantal jongens. "Ik ging speciaal naar de sociaalzwakke buurten om talenten aan te trekken", zegt Ligeon. Maar door de jaren heen is dit beeld veranderd: er zijn nu meer danseressen dan dansers op de school.

Op de dansschool wordt lesgegeven in urban, hiphop, Afro, contemporary, dancehall en zelfs dansen op hakken. De show is tevens een benefietshow om Suriname in november van dit jaar in Nederland te kunnen vertegenwoordigen. Voor de komende jaren zal de school het zonder dansdocent Danique Chan moeten doen. Zij vertrekt dit jaar naar Nederland om er dans te studeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen