Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Handtastelijke agent blijft in hechtenis

Verzoek om handtastelijke agent vrij te laten afgewezen

24/07/2019 19:27 - Van onze redactie

Verzoek om handtastelijke agent vrij te laten afgewezen

 

PARAMARIBO - Advocaat Delano Landvreugd heeft dinsdag bot gevangen bij kantonrechter Duncan Nanhoe. Hij had gevraagd de voorlopige hechtenis van Kishankumar R. op te schorten. De politieagent zit al zes weken in voorarrest wegens aanranding. Volgens de verdediging is niet gebleken dat er sprake is van dwang. Er zou ook geen vluchtgevaar of vrees voor bewijsvertroebeling zijn als de verdachte wordt vrijgelaten. Echter, Nanhoe wees het verzoek af.

Kishankumar R. was stil tijdens het verhoor van het slachtoffer. Hij keek het slachtoffer strak aan toen zij de vragen van officier van justitie Rashree Khoendan en de rechter beantwoordde. De vrouw maakte een zenuwachtige indruk. De agent zou haar in juni hebben belaagd nadat hij haar had gesommeerd te stoppen. Hij legde haar voor dat zij op iemand lijkt die als verdachte is aangemerkt.

Toen de vrouw haar voertuig tot stilstand had gebracht nam de agent plotseling plaats in de auto. "Hij vroeg mij direct of ik romantisch ben. Ineens wilde hij een kus. Hij raakte mijn borsten aan en bleef maar aandringen, dus werkte ik mee", vertelde het slachtoffer. "Ik weigerde toen hij vroeg dat ik hem bevredigde. Ik gaf hem mijn nummer en werkte mee met de andere dingen om snel van hem af te zijn."

Het slachtoffer deed uiteindelijk - ondanks ze bang was - aangifte bij de politie. Twee dagen daarna nam Kishankumar R. contact met haar op. Hij verzocht haar om de zaak in te trekken. De beklaagde vroeg om vergeving. Hij verklaarde dat hij spijt had en hij haar slechts wilde leren kennen. De vrouw is ook gebeld door een andere agent om de zaak in te trekken.

Op enkele vragen kon het slachtoffer geen antwoord geven en bleef dan enkele momenten doodstil. Landvreugd vroeg de vrouw of zij enige vorm van geweld heeft ervaren toen de politieman bleef aandringen om haar te mogen betasten. Uiteindelijk zei ze daarop dat zij geen geweld ervaarde, maar de handelingen als ongewenst en gedwongen heeft ervaren.

De verdachte zei dat enkele zaken die het slachtoffer aanhaalde niet op waarheid berusten. Dat hij zijn penis uit zijn broek heeft gehaald klopt niet. Hij zou haar borsten ook niet hebben aangeraakt. De rechter wilde van de beklaagde weten waarom het slachtoffer onwaarheden zou moeten vertellen.

Kishankumar R. zei dat hij zich dat ook afvraagt. De officier zei tegen de verdachte ook dat het vreemd is dat hij berichten naar het slachtoffer stuurde om zich te verontschuldigen als hij niets onzedelijks zou hebben gedaan. De vervolgzitting is op 8 oktober.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina