Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Totaal 21 jaar cel geëist tegen gewelddadig trio

Totaal 21 jaar cel geëist tegen gewelddadig trio

23/07/2019 03:09 - Van onze redactie

Totaal 21 jaar cel geëist tegen gewelddadig trio

 

PARAMARIBO - Winston M., Krishna I. en Andro P. bleven kalm, nadat officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie de forse strafeis tegen hen had uitgesproken wegens beroving met geweld en verkrachting. Ze keurden de openbare aanklager tijdens haar requisitoir geen blik waardig.

Tjin Liep Shie eiste tegen Winston M. tien jaar, tegen Krishna I. zes jaar en tegen Andro P. vijf jaar. Alle straffen zijn onvoorwaardelijk en onder aftrek van het voorarrest van tien maanden. Een vierde verdachte is voortvluchtig.

Het drietal dat nu voor de rechter staat, maakte bij de roof ruim SRD 60.000 en waardevolle persoonlijke eigendommen buit en nam ook een auto mee. Het slachtoffer werd in de garage van zijn woning overrompeld. De rovers hielden hem onder schot en staken op hem in. Zijn vrouw die hem te hulp schoot, werd eveneens zwaar mishandeld en op brute wijze verkracht in bijzijn van haar man en andere gezinsleden.

De bende werd opgepakt omdat Krishna I. bij zijn arrestatie de politie gedetailleerde informatie gaf. Hij heeft verklaard hoe het plan in elkaar was gezet en wie wat moest doen. De verdachten hebben het gezin enige tijd geobserveerd. "We loerden ze allang. Weet je hoelang wij bij deze agent wilden toeslaan. Hij heeft veel geld", luidde een verklaring van Krishna I. volgens het proces-verbaal.

Na de beroving is de buit door de mannen verdeeld op een eerder afgesproken ontmoetingsplek in Paramaribo. De officier zei maandag dat volgens de agent zijn kinderen ernstig getraumatiseerd zijn door het geval. Zijn vrouw heeft nog pijn. Niet alleen de verklaringen van Krishna I. zijn voor Tjin Liep Shie bewijs.

Er is bij het onderzoek ook ander bewijsmateriaal verkregen. Zo is het belverkeer tussen de drie mannen geanalyseerd. Daarbij is komen vast te staan dat ze op de dag van de overval frequent onderling contact hadden. Ook uit de gelijke verdeling van de buit blijkt volgens Tjin Liep Shie de goede planning. De forse straffen zijn geëist mede om het brute optreden van de rovers en het gevoel van vrees en onrust in de samenleving. De vervolgzitting is op 5 augustus.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina