Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse volleyballers verrassen Jamaica

Surinaamse junioren verrassen Jamaicaanse volleyballers

23/07/2019 01:06 - John Zaalman

De U19-jongens jeugd volleybalselectie is de Caribische kampioenschappen succesvol gestart.

De U19-jongens jeugd volleybalselectie is de Caribische kampioenschappen succesvol gestart. Foto: Angie Cheuk Alam  

PARAMARIBO - Suriname is het Caribische volleybalkampioenschap voor U19-junioren sterk begonnen. De jongensselectie won maandagavond met 25-16, 25-20, 25-21 van gastland tevens titelverdediger Jamaica.

Bondscoach Verdy Getrouw protesteerde bij het afspelen van het Surinaams volkslied, dat naar zijn zeggen nog niet eens 20 seconden werd afgedraaid. "We hebben ons volkslied toen mogen zingen. Wat de wedstrijd betreft speelden we vooral goed in de service en pass."

Jamaica beschikt volgens Getrouw over lange spelers die goed kunnen aanvallen, "maar de rest is minder". Getrouw onderkent dat de aanval van Suriname iets smaller is op buiten "en daar had het blok problemen mee". Sandrina Hunsel beaamde dat TeamSu lekker confident en gedreven speelde. 

Hunsel is assistent-bondscoach van de U18-meisjesselectie, die dinsdag haar opwachting maakt tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden. De jongens spelen hun tweede wedstrijd eveneens dinsdag tegen Trinidad en Tobago, dat met 3-0 klop kreeg van Barbados. Getrouw: "Ik heb Trinidad zien spelen en ze zijn te pakken. De jongens zullen wel nuchter moeten blijven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina