Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen verband bootongeluk en feestvierders'

'Geen verband tussen bootongeluk en feestvierders Surinamerivier’

23/07/2019 09:26 - Naomi Hoever

De politie sleept de boot waarmee het ongeluk gebeurde naar een aanmeersteiger.

De politie sleept de boot waarmee het ongeluk gebeurde naar een aanmeersteiger. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Er was geen vergunning aangevraagd voor de ‘Summer Beach Party’ die zondag is gehouden bij de Zandbank te Para. “Kennelijk zijn de organisatoren wel in overtreding, want er zijn flyers gedrukt”, reageert districtscommissaris Armand Jurel van Para tegenover de Ware Tijd. Het commissariaat is er ook niet over te spreken dat er op het water een ponton was geplaatst met geluidsboxen erop.

Eén van de feestvierders, Brandon Gummels, zegt dat de organisatie niet wist dat er een vergunning was vereist. "Hoewel wij flyers hebben laten drukken ging het om een verjaardagsfeest dat wij onderling hebben georganiseerd." Hij zegt dat het gebruik is dat er zondag speedboten op de rivier varen.

Terwijl het feest gaande was, heeft zich een bootongeluk voorgedaan op de Surinamerivier nabij het oud-Suralcodok. Daarbij is de 32-jarige Stefan Veldkamp ter plekke overleden, volgens de voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname. S.R. en K.M., beiden 48 jaar, raakten zwaargewond en worden verpleegd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De speedboot waarin het trio zat, schoot met een behoorlijke snelheid uit het water en kwam in het bos terecht. Of het ongeluk en het feest verband met elkaar houden, wist Jurel niet toen de krant met hem sprak. "Wij hebben nog geen volledige schriftelijke rapportage van de politie ontvangen", zei hij.

Volgens de dc was het enorm druk op het water. Na het ongeluk is het feest stopgezet door de politie. Jurel: "De autoriteiten waren niet op de hoogte van de ontwikkelingen. Dit kunnen wij niet pikken. Ook de Maritieme Autoriteit Suriname wist er niets van. Toen we dat te weten kwamen, hebben we direct de plek laten afsluiten."

Het incident heeft zich volgens de burgervader rond vijf uur 's middags voorgedaan en de politie heeft de activiteit rond half zes beëindigd. "Wij kunnen ons niet onttrekken aan onze verantwoordelijkheid. Een ieder weet waar de dc zit. Voor een activiteit van zo een omvang is advies van diverse betrokkenen nodig."

Gummels: "Het incident op het water heeft niets met ons te maken. Ik heb de heren die betrokken zijn bij het bootincident niet bij onze activiteit gezien." Hij maakt duidelijk dat zijn activiteit niet was afgebakend. "Buitenstaanders konden zich dus eromheen bevinden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina