Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruckers eerste finalist basketbalplay-off

Ruckers eerste finalist basketbalplay-off

22/07/2019 23:02 - Guillano Bruce

Ruckers eerste finalist basketbalplay-off

Elray Ritfeld van De Schakel (8) doelt de bal over de uitgestrekte armen van het Ruckers-duo Byorn Ewyk en Safiero Fraser (r). Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ruckers heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de mannenhoofdklasse. Het team won zondag game 4 in de best-of-five-halvefinaleserie tegen De Schakel met 85-73 en is dankzij een 3-1 seriezege finalist in de hoogste divisie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA).

De tweede finalist komt uit de andere halvefinaleserie tussen Yellow Birds en SCVU. Nadat SCVU zondag game 4 met 78-59 won staat het nu 2-2 en spelen de twee teams dinsdagavond een beslissende game 5. De wedstrijd in de Anthony Nesty Sporthal gaat om acht uur van start.

Voor nu zit Ruckers dus in de wachtkamer, omdat de finale pas zondag begint. Tegen De Schakel draaide het team alvast een goede generale. Het team won game 1 met 67-52, maar verslikte zich in game 2 in De Schakel die in die wedstrijd met 80-68 zegevierde. Ruckers sloeg daarna terug met een klinkende zege in game 3 (104-57), voordat het zondag zijn finaleticket boekte.

Het ging niet zo makkelijk als de wedstrijd daarvoor. Ruckers ging na tien minuten met 15-13 aan de leiding en koesterde bij de rust een 37-29 voorsprong. Ook toen Ruckers aan het einde van de derde periode met 63-53 voorstond, kon er nog van alles gebeuren. Pas toen het team halverwege de slotperiode zijn voorsprong naar twintig punten had vergroot (78-58) was de strijd gestreden.

Bij de winnaar registreerden vier spelers dubbele cijfers: Winston Bosk leidde met 25 punten inclusief vijf uit acht driepunters, terwijl Safiero Fraser, Byorn Ewyk en Xavier Elburg vijftien, dertien om tien punten bijdroegen. Bij De Schakel was Jahmal Henar goed voor 31 punten, maar hij kon geen verlies voorkomen voor de ploeg van de Van Idsingastraat.

SCVU ging zondag van begin tot eind aan de leiding tegen Yellow Birds. Na tien minuten had de club uit Uitvlugt al een 25-16 voorsprong genomen, die bij rust weliswaar naar 39-32 was geslonken. Bij de herstart nam SCVU meteen weer afstand. Halverwege het derde kwart stond het team met 47-33 voor, voordat die speelperiode met 57-45 werd afgesloten.

SCVU keek daarna niet meer om. Het team benutte meer doelpogingen dan Yellow Birds (dertig uit 73 tegen twintig uit 62). Sergio Panka nam SCVU met veertien punten en veertien rebounds bij de hand, terwijl Earvin de Randamie eveneens veertien punten bijdroeg. Xavero Struiken, Oscar Patterson en Lordenzio Weibolt scoorden dertien, elf om tien punten. Dancell Leter scoorde 24 punten voor Yellow Birds, terwijl Xaviro Van Ams tien punten liet noteren.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina